כיכר השבת

אל תחמיצו

מהשבוע: מבשלים בכיכר עם אבי לוי

אבי לוי, השף עטור השבחים, מגיע לכיכר השבת לתוכנית מתכונים שבועית שאסור לפספס: בואו ללמוד מהמאסטר איך להכין שקשוקת אנטריקוט נהדרת ופרגית בבורגול. אורח: עמי מימון (כיכר אוכל)

12
כיכר השבת | י"ב בשבט | 22.01.16
עמי מימון ואבי לוי במטבח (צילומים: נועם פריסמן)

כופתא שקשוקה אנטריקוט

מצרכים להכנת השקשוקה:

4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות קטנות

4 ביצים

1 בצל, קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

2 עלים של נענע קצוץ

1 כפית של נענע יבשה

2 עלי בזיליקום שלמים

4 כפות שמן זית

1 כף מלח גס

1 כפית פלפל גרוס

1/2 כפית כמון רמי לוי

פפריקה מתוקה רמי לוי

1/2 כפית כורכום רמי לוי

צרור כוסברה

1 חציל חתוך לפרוסות מטוגן

מצרכים להכנת קציצות אנטריקוט

500 גרם בשר אנטרקוט טחון

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

1 בצל, קצוץ דק

1 כפית כמון רמי לוי

1 כפית פלפל גרוס

2 כפיות מלח גס

1 ביצה

אופן הכנת השקשוקה

מתחילים בהכנת השקשוקה:

מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הקצוץעד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ, את קוביות העגבניות ואת התבלינים ועשבי התיבול יחד עם הביצים. סוגרים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-30 דקות.

אופן הכנת הקציצות:

1. שמים את בשר האנטריקוט במעבד מזון

2. מערבבים את כל מרכיבי הבשר לתערובת אחידה.

3. קורצים מהמסה קציצות בגודל בינוני ומוסיפים לסיר עםהשקשוקה.

4. מסדרים את פרוסות החציל מלמעלה

5. סוגרים את הסיר וממשיכים בישול למשך כ-15 דקות על אש נמוכה.

לוקחים חלת שבת מוכנה, מניחים עליה את כל מה שהכנו.... והנה לכם דרך קלה לשדרוג החלה שלכם.

פרגיות ממולאות בורגול ועגבניות מיובשות

מצרכים:

מתכון ל-4 מנות

4 נתחים של פרגית טרייה לאחר שטיפה במים.

לרוטב:

1 פלפל ירוק חריף קצוץ היטב

5 שיני שום חצויות

5 עגבניות מגורדות .

1 כף מלח גס

1 כפית סוכר

1 כף פפריקה מתוקה רמי לוי

5 כפות שמן זית

למילוי הפרגית:

200 גרם בורגול דק

חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות היטב

עריסה ביתית לפי הטעם.

מלח

פלפל

8 כפות שמן זית

1 כפית לימון כבוש

8 זיתי קלמטה מגולענים

4 עלי בזיליקום

2 בצלים קצוצים דק דק

1 כפית פלפל גרוס

ציר עוף

1 כף כמון רמי לוי

1 כפית כורכום רמי לוי

1 כף מלח גס או אטנלנטי

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 שיני שום קצוצות היטב

צרור בצל ירוק

8 עלים של נענע טרייה

כוס כוסברה.

למריחה מעל הפרגית:

2 כפות צילי מתוק מק'צאפ

1 כף צילי חריף מק'צאפ

להכנת הטחינה:

טחינה גולמית אחווה

כוסברה/ פטרוזיליה (לפי בחירה).

מעט מיץ לימון.

קורט מלח

קורט פלפל

מי קרח

לסלט:

עשבי התיבול

פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מעט בזיליקום, חמוציות, אגוזים

אופן הכנת הרוטב:

בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומתחילים בטיגון שיני השום החצויות, והפלפל החריף עד להזהבה קלה של השום.

מוסיפים את התבלינים אל השמן והשום ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות המגורדות ומערבבים , מנמיכים להבה למינימום ומבשלים כ-20 דקות על חום נמוך מאד.

המילוי של הפרגית -

במחבת גדולה מחממים את שמן הזית.

מתחילים עם טיגון הבצל עד להזהבה יפה, ומוסיפים את השום לטיגון נוסף של 4-5 דקות על חום בינוני ואז מוסיפים את העריסה.

מכניסים את הבורגול לטיגון על חום נמוך מכסה פתוח ממש כמו שמכינים ריזוטו למשך מספר דקות, ומתחילים לתבל במלח מעט פלפל, עגבניות מיובשות ומעט לימון כבוש. מתחילים להוסיף בכל פעם מצקת אחת של ציר עוף או מים חמים לבישול ממש כמו ריזוטו, מערבבים היטב עד שהמים נעלמים וכך הלאה למשך 12 דקות.

מעבירים לתבנית מרופדת מכסים בניילון נצמד ומצננים.

במעבד מזון שמים בצל ירוק, פטרוזיליה, שום, כוסברה ונענע הכל נכנס למעבד מזון. את התערובת מערבבים עם הבורגול המצונן.

הכנת הפרגית –

יש לשטוף את נתחי הפרגית היטב במים קרים ולסנן לפלפל מהצד הפנימי של הפרגית ממש מעט ולמלא את הפרגית במילוי שכבר הצטנן. הסגירה של הפרגית היא פשוטה מאד אין צורך בקיסמים או תפירה: יש למלא את הפרגית בצידה הפנימי ופשוט לגלגל אותה כאשר היא ממש סוגרת את עצמה.

את הפרגיות מכניסים לתבנית סיליקון מיוחדת ממאה אחוז סיליקון עם גומות בצורת רולים ומעל פשוט מורחים בצילי שמעט חומם על להבה נמוכה.

מכניסים את הפרגיות לתנור מחומם לחום של 190 מעלות למשך 15 דקות, ולאחר מכן מעבירים לגריל לעוד 30 דקות, עד להזהבה יפה של הפרגיות מבחוץ.

מעבירים את הפרגית לבישול קצר בסיר הרוטב.

להכנת הטחינה:

מעבדים את כל המצרכים במעבד מזון עד לקבלת מקרם חלק וסמיך.

להכנת סלט רענן:

שמים בקערה את כל עשבי התיבול, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מעט בזיליקום, חמוציות, אגוזים ומעל הסלט יוצקים טחינה שהכנו.

ההגשה:

מניחים פרגית על צלחת הגשה ומעל יוצקים כף נדיבה של רוטב העגבניות , ומעל הרוטב מעט מאד שמן זית. מגישים עם הסלט בצד.

תוכן שאסור לפספס
12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
8
כל הכבוד לכם הלוואי שכך יהיה כל שישי
תיק22.01.16
7
סוף סוף מביאים גם בקול ברמה שף כמו שהביאו את יוחנן למביאסי בקול חי. צריך תוכניות בישול ברמה!!
ירושלמית24.01.16
6
כבוד גדול!!! מתה על המתכונים שלך. ועם האישיות שלך בכלללללללל. איזה כייףףףף
דלית24.01.16

הצגת כל התגובות

5
אחלה תוכנית בישול (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
איציק24.01.16
4
אין דברים כאלה
קובי22.01.16
3
תודה רבה לאתר על התוכנית הנפלאה
רות22.01.16
2
אם אני שם כמון של שופרסל זה בסדר😳? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דניאל24.01.16
1
אהוב למעלה. תמשיך לשמח את עם ישראל תמיד אוהבך יוסף רחימי
יוסף רחימי22.01.16
אולי גם יעניין אותך
מבשלים לשבת

מתכון לעוף בטנזיה של אושרית אברג'יל

אושרית אברג'יל | 12.06.19

טעמים של שבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את רמי לוי

כיכר השבת | 25.03.16

טעמים של שבת

מטבח כיכר: אבי לוי מארח את ישי ריבו

כיכר השבת | 18.03.16

התכנית השבועית

מטבח כיכר: אבי לוי ומשה אבוטובול מבשלים

כיכר השבת | 11.03.16

התוכנית השבועית

צפו: אהרון רזאל מתארח במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 04.03.16
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מטבח כיכר: אבי לוי ויהודה אבו מבשלים

כיכר השבת | 19.02.16

לכבוד שבת

צפו: אבי לוי וניר קפטן במטבח כיכר השבת

כיכר אוכל | 12.02.16

צפו: אבי לוי ואלי ביר במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 05.02.16

מטעמים לשבת

צפו: אבי לוי ואיציק סודרי במטבח כיכר השבת

כיכר השבת | 29.01.16
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם