כיכר השבת

האם אתם שוברים את 'כלל הזהב' של הכנת קפה?

אם תשתמשו ביותר מדי קפה, יהיה לו טעם חזק מדי, מעט מדי והוא יהיה חלש, נטול אפקט מעורר. לכן, מומחית בתחום מספרת שיש יחס מקובל בין קפה למים, להכנת כוס הקפה השחור האידאלית. מהו? (אוכל)

4
כיכר השבת | ח' באדר א' | 13.02.19
האם אתם שוברים את 'כלל הזהב' של הכנת קפה?
(צילום: שאטרסטוק)

הקפה השחור הגיע לטורקיה על ידי שני סוחרים סורים בשנת 1555 ועליו נאמר כי הוא ה"חלב של שחקני השחמט והאנשים החושבים".

לאחר קרב וינה בשנת 1683, בה הפסידה האימפריה העות'מנית, השאירו הטורקים שקים רבים של קפה. מנקודה זאת נפוץ המונח "קפה טורקי", על שם הטורקים המקפידים על קלייה והכנת קפה מסורתית.

בישראל, המושג "קפה טורקי" נפוץ ביותר למרות שבארצנו הקטנטונת מכינים קפה קלוי כהה יותר ולפעמים בדרך שונה.

כאשר אתם קונים שקית של שוקולד צ'יפס, אתם תמיד עוקבים אחר המתכון לעוגיות הרשום על גביה, או לפחות על המתכון שנידבה לכם השכנה הבאלעבוסט? אנחנו חושבים שאנחנו יודעים את התשובה. (אולי אתם אוהבים עוד שוקולד ומפזרים מלח ים מתקתק, אך הבסיס עומד בעינו).

אז בבקשה, הגידו לנו: למה שלא תכינו את כוס הקפה שלכם בבוקר על פי מתכון? כי החברה לקליית קפה יודעת בדיוק איך הפולים שלה אמורים להיות מוכנים.

סלינה ויגורה, בריסטה (מוזג המתמחה בהכנת משקאות קפה, במכונת אספרסו בעיקר) מגלה שיש "יחס זהב" מקובל של קפה למים, להכנת כוס קפה שחור: 2 כפות קפה טחון (של מכונת קפה) לכל ¾ כוס מים, לא משנה באיזה סוג של פולים אתם משתמשים.

אם תשתמשו ביותר מדי קפה, יהיה לו טעם חזק מדי; מעט מדי והוא יהיה חלש, נטול אפקט מעורר.

ההימור גבוה, אנשים. לכו על בטוח.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
בריסטה = מומחה שמכין אספרסו ומשקאות על בסיס אספרסו במכונת אספרסו. ולא כל נער בתחנת דלק הוא בריסטה...
יודע דעת 17.02.19
2
כל אחד והטעם שלו
דן סגל24.02.19
1
לא הרבה מידי? ממש המון! כפית או 2 זה הגיוני.. או שהיתה לכם טעות כתיב...
אילה14.02.19
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

הרי אתה מקדש!

מאות כבר הוכשרו: קורס מקיף לעריכת חופה וקידושין

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22