כיכר השבת

תנו לו יחס אישי: 4 דברים שלא כדאי לעשות עם שמן זית

שמן זית, הידוע בשמו "הזהב הנוזלי" עדין בהרבה מכפי שנדמה לנו ודורש טיפול מיוחד, אפילו לפני הבישול. להלן הדברים המהותיים שיש לדעת על שמירה ושימוש בו, כדי למנוע תקלות קולינריות (אוכל, באנו לעזור)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בסיון | 09.06.20
תנו לו יחס אישי: 4 דברים שלא כדאי לעשות עם שמן זית
(צילום: shutterstock)

שמן זית משמש כבסיס כמעט לכל מתכון שאנו מכינים. הוא ללא ספק אחד מהמצרכים החשובים ביותר בכל מטבח. עם זאת, הזהב הנוזלי הזה עדין בהרבה מכפי שאתם חושבים ודורש יחס מיוחד אפילו לפני הבישול. להלן הדברים המהותיים שיש לדעת על שמירה ושימוש בשמן זית, כדי למנוע תקלות קולינריות:

1. אחסון בארבעת התנאים הללו

שמן הזית שלכם יהיה במיטבו אם לא ישהה בקרבת חום, חמצן ואור. אויבים טבעיים אלו של שמן הזית יכולים להפוך במהירות את הבקבוק שלכם למעופש, אפילו בטרם קיבלתם הזדמנות להשתמש בו. הקפידו תמיד לאחסן את השמן שלכם בכלי אטום ואפל ובאזור קריר במטבח, כדי למנוע חמצון. בנוסף, חשוב לצרוך אותו לפני תאריך התפוגה. אם אתם רוצים להעביר את השמן למיכל, וודאו שהוא אטום וצבעו כהה, כדי להימנע מקלקול.

2. אי בדיקת התווית

על מנת להבטיח שלא תבזבזו לשווא את בקבוק השמן היקר שלכם, הקפידו לקרוא את התווית שעליו ובדקו את תאריך קטיף הזיתים ופקיעת התוקף. בנוסף, כדאי לבדוק תוויות כדי לראות אם השמן הוא שמן זית טהור, או אם הוא מעורבב עם מרכיבים אחרים.

מומלץ לרכוש שמן זית כתית מעולה, שהוא הכי פחות מעובד ונחשב לאיכותי ביותר. לבסוף, עליכם לבדוק את מקור הזיתים, שיכול להגדיר את פרופיל הטעם. כמה מהיצרניות הטובות ביותר של שמן זית הם איטליה, יוון, ספרד וקליפורניה.

3. נותנים לתוקף לפוג

בניגוד לבקבוק יין, שמן הזית לא משתבח עם הזמן. במקום זאת, עליכם לשים לב לתאריך התפוגה שמצוין על הבקבוק ולצרוך אותו תוך חודשיים-שלושה מיום הפתיחה. אם מטפלים בהם כראוי, מרבית שמני הזית יחזיקו מעמד כשנתיים מרגע שבוקבקו. שמן זית לא מסונן נוטה להתקלקל מהר יותר.

4. נותנים לצבע שלו לשכנע אתכם לגבי הטעם שלו

בפעם הבאה שתחפשו בקבוק שמן זית חדש, אל תתנו לצבע השמן להשפיע עליכם. ישנה תפיסה שגויה שככל שהצבע ירוק יותר, כך איכות השמן טובה יותר, אך הצבע הוא למעשה לא אינדיקטור אמתי לארומה או לטעם. עד כדי כך שטועמי שמן זית מקצועיים משתמשים בכוס כחולה בבדיקת הטעם, בכדי למנוע מהצבע לחבל בשיקול דעתם הישר.

הגוון תלוי בזן הזיתים, במקום גידולם ובשיטת הקטיף. צבע שמני הזית יכול לנוע בין צהוב בהיר לירוק כהה והם שונים מאד בטעמם האחד מן השני.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אני בעד תוצרת הארץ. אני מעוניינת לקבל המלצות לשמן זית תוצרת הארץ
עמליה21.06.20
2
תקנו רק שמן זית שהופק מזיתים של ארץ ישראל.
קובי24.06.20
1
וכמו תמיד , הכי טוב זה של הגויים [זכרנו את הדגה אשר נאכל במצרים ].יש ממש ממש מצוה "לדאוג להם "ובעיקר במצב הקורונה [שענייך ודאי יותר קרובים ].אני חושב ששוה לבקש ממי שהוא מומחה לשמן זית מהארץ ,להגיב כאן ,ולהסביר ששמנים מהארץ אולי יותר טובים .בתודה מראש .
אהרוני 16.06.20
אולי גם יעניין אותך
באנו לעזור

שבעה טיפים חיוניים להצלחת אפייה לאופים מתחילים

טובה אור | 02.11.23

באנו לשדרג

גורמה: זו הביצה המקושקשת המושלמת

כיכר אוכל | 09.01.23

פירה תפוצ'יפס: הדבר הכי חכם שנתקלנו בו

כיכר אוכל | 03.01.23

ננה בננה

איך מומלץ לאחסן בננות כדי שלא ישחירו

כיכר אוכל | 27.12.22

פריצת דרך

האם ידעתם שניתן לבשל במדיח כלים?

כיכר אוכל | 25.12.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

10 מזונות שאסור לעולם לאחסן בפריזר

כיכר אוכל | 30.08.22

תתחילו עכשיו

5 ארוחות מהירות לפתוח איתן את הצום

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

5 ארוחות משפחתיות מעולות לשבוע הקרוב

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תפריט מנצח

כל המתכונים והרעיונות הכי שווים לשבועות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.06.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים לסעודות שבת קלות ומעולות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.05.22

תפריט מנצח

6 תוספות לא שגרתיות לשולחן השבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.05.22

מהדגים ועד הקינוח

תפריט מנצח: 5 מתכונים קלילים ומעולים לשבת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

מה אוכלים היום?

לכבוד ההתחממות: 5 סלטים שהם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.04.22
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

תפריט מנצח

5 מתכונים טעימים לשבת - בלי לעבוד קשה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פסח כשר וטעים

כל המתכונים הכי שווים לפסח ולחול המועד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.04.22

תפריט מנצח

7 מתכונים מיוחדים שיפארו את שבת הגדול

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22

מה אוכלים השבוע?

5 ארוחות ערב קלילות וטעימות לשבוע חם ויבש

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

עסיסיים וטעימים

3 מאפים מהירים לצהריים של שישי ארוך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

באנו לעזור

נמצא הטיפ הטוב ביותר נגד השחרה של תפוחים

כיכר אוכל | 31.03.22

תפריט מנצח

5 מתכונים שמתאימים בול לשבת חמימה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22