כיכר השבת

הארוחה החשובה ביום

מתכון ל"קייזרשמרן" - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה

"קייזרשמרן" - בתרגום חופשי - "סמרטוטי הקיסר", הוא קינוח אוסטרי קליל, מרומם וקל להכנה שמקורו במאכל בווארי בסיסי, המורכב מחתיכות תפוחי אדמה. הנה הגרסה שמציעה ערבוביה של פנקייקים גרוסים עם חמאה, המאובקים בנדיבות באבקת סוכר ומוגשים לצד ריבה מרעננת (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ז בכסלו | 15.12.19
קייזרשמרן - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה
קייזרשמרן - קרעי פנקייק אוסטריים אווריריים עם ריבה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 כוס (120 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב מלא
  • 3 ביצים
  • 1/4 כוס (55 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת
  • מלח גס
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זרעי ענבים
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 2 כפות רום (לא חובה)
  • ריבת תפוחים (או קומפוט) או ריבת חמוציות, להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, החלב, הביצים, החמאה המומסת וקורט מלח ומקציפים היטב לאיחוד, עד לקבלת בלילה אוורירית. נותנים לנוח בטמפרטורת החדר במשך 20-30 דקות.

2. במחבת גדולה ומשומנת היטב, מחממים את שמן זרעי הענבים על אש בינונית, עד שהוא מעלה גיצים. שופכים פנימה את הבלילה ונותנים לה לשבת במחבת, ללא נגיעה, כך שהיא יכולה להתחיל לקבל גוון מעט שחום בתחתית. בעזרת מרית שטוחה הופכים את הפנקייק וממשיכים לטגן עד להשחמה בצד השני, בערך 2 דקות.

3. בעזרת שני מזלגות, חותכים גס את הפנקייק לחתיכות בגודל של עד 2.5-5 ס"מ. מפזרים בחופשיות את אבקת הסוכר.

4. אם משתמשים, מזלפים את הרום מעל הפנקייקס ונותנים למחבת להידלק. מניחים ללהבות לשקוע ואז מגישים את הפנקייקס חמים, מלווים בריבת תפוחים ו / או חמוציות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
1. מזה חלב מלא ? 2. שמן זרעי ענבים אני מכיר רק לעיסוי ולא לאכילה האם ניתן להשתמש בקנולה וכדו תודה
חיים15.12.19
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22