ישראל במלחמהישראל במלחמה
בוקר טוב

מתכון לגרנולה ביתית של שיבולת שועל עם אגוזים וקרמל

יש לנו כאן שיבולת שועל, אגוזים, פירות יבשים, מעט שוקולד ושברי עוגיות - אם רוצים - עטופים בקרמל, דבש או סירופ מייפל, לבחירתכם. יש דרך יותר מושלמת לפתוח את היום? נראה לנו שלא (מתכונים, אוכל)

גרנולה ביתית של שיבולת שועל עם אגוזים וקרמל (צילום: Elena Demyanko on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא להכנה מהירה)
  • 1 כוס תערובת אגוזים כמו אגוזי לוז, שקדים, קשיו, פקאן
  • 1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים אהובים אחרים, קצוצים אם צריך
  • 3/4 כוס סירופ קרמל (ניתן להחליף בדבש או סירופ מייפל)
  • 3-4 ביסקוויטים או חופן עוגיות, מרוסקים (אופציונלי)
  • 40 גרם שוקולד, קצוץ (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. קוצצים את האגוזים ומערבבים אותם עם שיבולת השועל. מוסיפים את הקרמל / הדבש / המייפל ומערבבים היטב עם הידיים.

2. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית גדולה, מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את התערובת לשכבה דקה ואחידה.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 20-30 דקות וכל 10 דקות מערבבים היטב את תכולת התבנית עם כף עץ כדי שכל הרכיבים ייאפו באופן שווה והגרנולה לא תישרף. רצוי מאוד להשגיח מקרוב לכל אורך האפייה.

4. לאחר האפייה, מצננים את הגרנולה, מעבירים לקערה ומערבבים לתוכה את התוספות - פירות יבשים קצוצים, שברי עוגיות / ביסקוויטים ו/או שוקולד. שומרים את הגרנולה בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר