באנו לשדרג

מתכון לביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

במקום לעמוד ליד הכיריים ולנופף בטירוף עם מרית, זרקו את כל מרכיבי ארוחת הערב שלכם לתבנית ותנו לתנור לעשות את העבודה הקשה בשבילכם. ניצול משאבים, אנשים. זו 2023. התוצאה? מעין פריטטה מפוארת ומרשימה, אבל קלה מאד להכנה, שאתם יכולים בקלות להתאים את הפרודוקטים שלה לעונה או לטעמכם האישי. ואם כל זה לא מספיק, השכבה הדקה של הביצים האפויות מושלמת להגשה על טוסט, לגלגול בטורטייה או לשמש כבסיס לסלט (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות (250 גרם) עגבניות שרי, חצויות
  • 6 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 בצל סגול בינוני, פרוס דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 14 ביצים גדולות
  • 1 קישוא בינוני, פרוס דק
  • 2 כוסות (40 גרם) עלי רוקט + עוד, לקישוט
  • 1/4 כוס (28 גרם) גבינת פטה מפוררת + עוד, לקישוט
  • 1/2 כפית מלח גס
  • קורט פלפל שחור גרוס / לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים בקערה בינונית את עגבניות השרי, השום, הבצל והשמן ומערבבים לציפוי. מסדרים על תבנית המרופדת בנייר אפייה. אופים עד שהעגבניות מתחילות להשחים, 15-20 דקות.

2. בזמן שהעגבניות נצלות, טורפים יחד את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים את הקישוא, הרוקט, גבינת הפטה, המלח והפלפל ומערבבים, לאיחוד.

3. מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לעגבניות סיבוב בעזרת מרית ואז יוצקים מעל את תערובת הביצים. מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ואופים עד שהביצים מתבשלות, 15-20 דקות. מקשטים בעוד גבינת פטה ועלי רוקט.

אחסון: שומרים בכלי אטום במקרר (עם נייר פרגמנט בין הפרוסות) למשך 3-4 ימים, או במקפיא עד 3 חודשים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר