כיכר השבת

מתכון ללחם נתלש עם גבינה ושום

כמו לחם שום, רק הרבה יותר טוב! המנה הקבועה שלכם מעתה ואילך כשיבקשו מכם "להכין משהו" לארוחה חלבית. מתכון ללחם נתלש עם גבינה ושום - המון גבינה נוטפת ונמסה (מתכונים, אוכל)

6
כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בכסלו | 28.12.19
לחם נתלש עם גבינה ושום
לחם נתלש עם גבינה ושום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • כיכר לחם, רצוי לחם מחמצת
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
  • 100 גרם חמאה לא מלוחה, מרוככת
  • 2 שיני שום גדולות, כתושות
  • 3/4 כפית מלח
  • 1 כף פטרוזיליה טרייה קצוצה דק

אופן ההכנה:

1. בקערה עמידה לחום, מערבבים את החמאה, השום והמלח וממיסים במיקרוגל. לאחר שהחמאה נמסה, מערבבים פנימה את הפטרוזיליה.

2. פורסים את הלחם באלכסון לימין ולשמאל למעויינים בגודל 2 ס"מ - אך לא חותכים עד הסוף.

3. בעזרת האצבעות, מרחיבים מעט את החריצים ויוצקים ביניהם את רוטב החמאה והשום ודוחפים בפנים את המוצרלה. את הרוטב שנותר מברישים על הלחם.

4. עוטפים את הלחם בנייר כסף, מניחים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שרוב הגבינה נמסה. פותחים את נייר הכסף ואופים עוד 5-10 דקות כדי שהלחם יהיה פריך. מגישים מיד.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
שלום רב וחודש מבורך, אסור להכין לחם חלבי כאשר הצורה זהה ללחם הפרווה, חייבים להכין בצורת משולש. כמו הבורקסים החלביים. אם לא מכינים בצורה שונה, זורקים לפח.
חייבת צורה שונה29.12.19
מבואר בהלכה שאם יש היכר שזה פת חלבית אין צורך בחיתוך שונה ובזה רואים את הגבינה מעל הלחם ואין חשש שיטעו לאכולו עם בשר, עיין ביורה דעה סימן פ"ז
בית מדרש15.01.20
לפי דבריך כל סנדוויץ פסטרמה או גבינה צריך לזרוק לפח משום שדומה לסנדוויץ' פרווה (שוקולד למשל)! מה גם שבסדוויץ' רק המילוי שונה מה שלא ניכר מבחוץ בעוד כאן הגבינה ניכרת מבחוץ...
יוסי17.01.20
3
לא מומלץ להשתמש בנייר כסף בחום, חומר רעיל חודר למזון.
רחל קפלן31.12.19
2
סוף הדרךךךךךךךךךךךךךךךךךך, טעים מאודדדדד
תהילה30.12.19

הצגת כל התגובות

1
וואו וואו ואוו מתכון פשוט מעולה!!! אני ממליץ למרוח גם מעל הלחם קצת חמאה זה מתכון מעולה ברוך השם!!
מוישי14.01.20
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22