כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לפריטטה - חביתה עשירה עם תפוחי אדמה, אפונה וגבינת פרמזן

פריטטה היא בעצם חביתה איטלקית גבוהה וסמיכה שמטוגנת מצד אחד על הגז ואז, כדי לוודא שהיא מבושלת דיה גם בחלקה הפנימי, נאפית בתנור כמה דקות. הפריטטה הזו הכי טעימה כשהיא פושרת ודווקא כשאיננה לוהטת וחורכת לשון (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ל' בשבט | 25.02.20
פריטטה עשירה עם תפוחי אדמה, אפונה וגבינת פרמזן
פריטטה עשירה עם תפוחי אדמה, אפונה וגבינת פרמזן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 100 גרם תפוחי אדמה, פרוסים לקוביות
  • 75 גרם אפונה קפואה, מופשרת
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני, חתוך דק
  • 8 ביצים גדולות
  • מלח ופלפל גרוס
  • 4 כפות גבינת פרמזן, מגורדת

אופן ההכנה:

1. מביאים את תפוחי האדמה לרתיחה במים מומלחים. מבשלים במשך 5 דקות ואז מסננים.

2. מניחים את האפונה בקערה, שופכים מעל מים רותחים ומניחים בצד.

3. מחממים תנור ל-150 מעלות. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להתרכך. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים במשך כ-10 דקות - נמנעים מהשחמת התערובת יותר מדי. מוסיפים את האפונה לבישול של כמה דקות. מעבירים את התערובת לקערה גדולה שתתקרר מעט.

4. שוברים את הביצים לקערה וטורפים אותן היטב. מתבלים ומוסיפים את הפרמזן.

5. משיבים את חום המחבת; הוא עדיין צריך להיות חמים ושמנוני. שופכים פנימה את תערובת הביצים ומבשלים על אש בינונית במשך 8 דקות, או עד שהפריטטה מתייצבת, תוך כדי שמירה על חלק עליון דביק (הפריטטה תמשיך להתבשל כשהיא תתקרר).

5. מסירים את המחבת מהכיריים ומכניסים לתנור עד שהחלק העליון של הפריטטה מזהיב, במשך 10-15 דקות.

6. מעבירים סכין סביב דפנות המחבת כדי לשחרר את הפריטטה. מניחים צלחת שטוחה גדולה על גבי המחבת ואז הופכים את המחבת, כך שהצלחת מתחתיה. מרימים בעדינות את המחבת. מניחים לפריטטה להתקרר, פורסים ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

עוברים את הקיץ בלי דאגות

כך תקבלו הלוואה מהירה עד 250,000 ש"ח לכל מטרה

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

"על אלה אני בוכיה"

העדויות, הניצולים והזוועות: ספרי השואה שאתם חייבים לקרוא

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

ההרשמה בעיצומה

אלו החרדים שעובדים בחטיבה הסודית של מערכת הביטחון

כיכר בשיתןף סייבלו | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22