כיכר השבת

בוקר טוב

מתכון לטוסט עם ממרח גבינה ובירה - וולש ריירביט

כל אחד יכול להניח פרוסת גבינה על לחם, להוסיף קטשופ ולקבל טוסט, אבל אחרי שתנסו את הגרסה האנגלית, תתקשו לחזור אחורה: "וולש ריירביט" זה מנת טוסט אנגלית ידועה וממכרת. ההמלצה שלנו, כישראלים: רצוי להגיש עם המון ירקות טריים חתוכים בצד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ו בסיון | 06.06.21
וולש ריירביט. טוסט עם ממרח גבינה ובירה
וולש ריירביט. טוסט עם ממרח גבינה ובירה (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 4-8 פרוסות לחם איכותי

לממרח הגבינה:

  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח, מנופה
  • 1 כף אבקת חרדל
  • ½ כפית קאיין או פפריקה חריפה
  • 3/4 כוס בירה כהה חזקה, כמו 'גינס'
  • 2 כפות רוטב ברביקיו, רצוי מעושן או רוטב סויה
  • 450 גרם גבינת צ'דר, מגוררת

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני על אש בינונית, ממיסים את החמאה ותוך כדי מערבבים פנימה את הקמח. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מדי פעם במשך 3-5 דקות, עד לקבלת גוון חום-זהוב וריחני מאוד.

2. מוסיפים את אבקת החרדל והקאיין או הפפריקה, מערבבים ויוצקים מעל את הבירה ורוטב הברביקיו או הסויה.

3. כשהתערובת אחידה, מנמיכים לאש קטנה ומערבבים פנימה את הגבינה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ויוצקים את התערובת לכלי רחב (ואפילו שטוח) להתייצבות. אפשר להשתמש בממרח כשהוא מצטנן או להעבירו למקרר עד יום אחד.

4. מורחים את הממרח בנדיבות על פרוסות הלחם וקולים אותן יחד בתנור בחום של 200 מעלות במשך 2-4 דקות או בטוסטר (לא סוגרים אותו עד הסוף), עד שהממרח מבעבע ומזהיב ושולי הטוסט פריכים. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

מודל מנצח

להיות בעל עסק בינלאומי בלי סחורה ושילוח

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22