כיכר השבת

בראנצ'ינג

מתכון לפנקייק אפוי ענק עם נגיעה של שוקולד וקפה

פנקייק ענק שאופים בתנור, ממלאים בפירות טריים עם שמנת ואבקת סוכר ואז מגישים חם, תולשים ונהנים. בלילת הפנקייק מקבלת כאן שדרוג נפלא בדמות נגיעה כיפית של שוקולד וקפה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ב באב | 31.07.21
פנקייק אפוי ענק
פנקייק אפוי ענק (צילום: American Heritage Chocolate on Unspalsh)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/3 כוס שוקולד מגורר דק
  • 1 כוס קמח (מודדים לאחר הניפוי)
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף אבקת קפה נמס איכותי (לא חובה)
  • 2 כפות סוכר חום
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס חלב
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 60 גרם חמאה

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות.

2. בקערה, מערבבים את הקמח, המלח, הסוכר החום, הקפה הנמס והשוקולד המגורר.

3. מכניסים לתנור מחבת שמתאימה גם לאפייה (מברזל יצוק) או תבנית תנור עגולה בקוטר 20-25 ס"מ ונותנים לה להתחמם היטב - זהו שלב קריטי בהכנת הפנקייק.

4. בבלנדר, מעבדים יחד את הביצים, החלב ותמצית הווניל עד לקבלת תערבות אחידה. מוסיפים לבלנדר את תערובת הקמח וטוחנים יחד במשך 15-20 שניות עד לקבלת בלילה חלקה.

5. כשהמחבת או התבנית חמה מאוד, מניחים בה את החמאה ונותנים לה לְהִמַּס. מטים את המחבת או התבנית לצדדים כך שהחמאה המומסת תצפה את כל התחתית.

6. יוצקים למחבת או לתבנית את הבלילה ואופים במשך 20-24 דקות עד שהפנקייק תופח כמו בלון.

7. מוציאים מהתנור, האוויר יצא קצת מהפנקייק. מניחים במרכז פירות יער טריים או כל פרי אהוב אחר, חתוך. מפזרים מעל אבקת סוכר ואפשר להוסיף גם סירופ מייפל או רוטב שוקולד. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

תשואה פוטנציאלית של מאות אחוזים!

קרקע להשקעה במרכז הארץ, החל מ- 150,000 ₪

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22