כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לטרטר סלמון וקרם אבוקדו

טרטר סלמון וקרם אבוקדו שיושבים יחד על בגט קלוי ולנוהגים בהיתר, גם שכבה של גבינת שמנת. סוג של טוסט פתוח, מזין ומשביע. ארוחת בראנץ' מהירה וטעימה ב-20 דקות בלבד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"א בחשוון | 27.10.21
טרטר סלמון וקרם אבוקדו על לחם קלוי
טרטר סלמון וקרם אבוקדו על לחם קלוי (צילום: Max Griss on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לטרטר:

  • 150 גרם סלמון טרי, קצוץ
  • 50 גרם סלמון מעושן, קצוץ
  • 20 גרם שאלוט, קצוץ דק
  • 1 כף שמיר, טחון
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף צלפים, מסוננים וקצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף מיץ לימון
  • נבטים לקישוט (לא חובה)

לקרם אבוקדו:

  • 2 אבוקדו בינוניים בשלים
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור

להרכבת הכריך הפתוח:

  • 60 גרם גבינת שמנת
  • 1 באגט, פרוס אלכסונית
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את שני סוגי הסלמון, השאלוט, השמיר, העירית, הצלפים, מיץ הלימון והחרדל. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומניחים בצד לספיגת טעמים וכבישת הדג.

2. במקביל, מועכים את האבוקדו, מוסיפים את מיץ הלימון, מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים למעוך עד לקבלת תערובת חלקה.

3. מברישים את פרוסות הבגט בשמן זית משני הצדדים וקולים אותן במחבת, בתנור או בטוסטר עד שהן זהובות ופריכות.

הרכבת הכריך הפתוח:
מורחים גבינת שמנת על פרוסות הבגט (לנוהגים בהיתר), עליה שכבה של קרם אבוקדו ומעל עורמים בנדיבות מטרטר הסלמון ומקשטים בנבטים. מגישים מיד.

(צילום: Max Griss on Unsplash)
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22