כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לפירוגי: כיסוני בצק במילוי תפוחי אדמה וגבינה

לכל עם ועדה שמכבדים את עצמם יש כיסונים ולפולנים יש את הפירוגי. אפשר לאכול את הפירוגי רכים ונימוחים או לטגן אותם בחמאה כדי שיהיו פריכים וקראנצ'ים יותר. מתכון לפירוגי: כיסוני בצק במילוי תפוחי אדמה וגבינה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | כ"ח בשבט | 30.01.22
פירוגי. כיסוני בצק במילוי תפוחי אדמה וגבינה
פירוגי. כיסוני בצק במילוי תפוחי אדמה וגבינה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות (255 גרם) קמח מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 45 גרם חמאה
  • 1 ביצה גדולה, טרופה

למילוי:

  • 225 גרם תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור
  • 45 גרם חמאה
  • 3 בצלים צהובים בינוניים, קצוצים דק
  • 1/2 כוס (60 גרם) קוטג' או שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

מתכון ל-24-30 פירוגי

הכנת הבצק:
1. מערבבים את הקמח והמלח בקערה גדולה.

2. בסיר קטן על אש בינונית-גבוהה, מחממים 1/2 כוס מים עם החמאה במשך 3 דקות, עד שהחמאה נמסה.

3. יוצקים את נוזל החמאה בהדרגה לקמח ומערבבים בהתמדה, עד שמתקבלים פירורי בצק.

4. מוסיפים את הביצה הטרופה, מערבבים עד שהבצק מתאחד, מעבירים אותו למשטח מקומח קלות ולשים במשך 5-7 דקות עד לקבלת מרקם חלק.

5. מכסים את הבצק במגבת לחה או בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בטמפרטורת החדר במשך 30 דקות.

הכנת המילוי:
6. מניחים את קוביות תפוחי האדמה בסיר גדול, מפזרים מעל כף מלח ומכסים הכל במים קרים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה וממשיכים לבשל ברתיחה במשך 25 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.

7. במקביל, ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבצלים, מתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, במשך 12 דקות, עד שהבצלים מקבלים גוון זהוב-שחום. מניחים בצד כוס מהבצל המטוגן ואת כל השאר מעבירים לקערה בינונית.

8. מסננים את תפוחי האדמה ואז מוסיפים אותם לקערה עם הבצלים המטוגנים. מוסיפים את הקוטג' או השמנת החמוצה, מערבבים היטב לאיחוד, מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור ומניחים בצד לצינון.

הרכבת הפירוגי:
9. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים. משאירים חלק אחד מתחת למגבת לחה / ניילון נצמד, בזמן שעובדים על השני. מניחים בהישג יד קערה קטנה עם קמח, קערה קטנה עם מים ומגבת.

10. על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים חלק אחד של הבצק לעלה דק בעובי 0.125 ס"מ. בעזרת רינג בקוטר 7-8 ס"מ או כוס זכוכית הפוכה, קורצים 12-15 עיגולי בצק.

11. מניחים כך מהמילוי במרכז כל עיגול בצק, מקפלים את הבצק לשניים ומהדקים לחצי סהר. אם הבצק מסרב להיצמד, מרטיבים אותו קלות במים.

12. חוזרים על סעיף 11 עם שאר עיגולי הבצק ועם המחצית הנותרת של הבצק - רצוי לעבוד מהר, כיוון שהבצק עשוי להתייבש, מה שיקשה על הרכבת הפירוגי.

בשלב זה אפשר לסדר בתבנית אטומה / כלי אטום את הפירוגי המוכנים, להקפיא ולבשל אותם מאוחר יותר.

כעת תוכלו לבחור אם לבשל את הפירוגי או לטגן אותם:

בישול הפירוגי:
13. ממלאים סיר גדול במים, מוסיפים כף מלח ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשהמים רותחים, מוסיפים 7-8 פירוגי לסיר. מבשלים במשך 2 דקות, עד שהם צפים למעלה ואז מבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהם מתנפחים מעט (אם הפירוגי קפואים, כנראה שתצטרכו לבשל אותם יותר). בעזרת כף מחוררת, מוציאים אותם למסננת, לניקוז הנוזלים.

טיגון הפירוגי:
במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, ממיסים 15-30 גרם חמאה. כשהחמאה נמסה, ממלאים את המחבת בשכבה של פירוגי, אך לא צפופה מאד. מטגנים במשך 1-2 דקות מכל צד ומוסיפים חמאה לפי הצורך.

מגישים חם, מטפטפים על הפירוגי את החמאה שנותרה במחבת (אם רוצים), הבצל המטוגן - כשהוא חם, שמנת חמוצה ועשבי תיבול.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
ברוסית זה פירוז'קי, לא?
רוסי31.01.22
ורניקי נראה לי
קקדילה31.01.22
1
"ורניקי" - כדאי לתקן הפנים
רבנו03.02.22
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

טכנולוגיה חסכנית

כך תתחילו את הקיץ עם עו"ש מאוזן- חודש ראשון חינם>>> 

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22