כיכר השבת

בוקר מאוחר

מתכון לפנקייק קפה עם רוטב מוקה חלומי

קפה ופנקייקס בצד זו ארוחת בוקר נהדרת - אבל מה אם נשלב אותם ביחד לפנקייקס בטעם קפוצ'ינו עם המון רוטב מוקה? ובכן, כך עושים את זה נכון. ואם אתם מגישים אותם כקינוח, תוכלו להוסיף גם כדור גלידת וניל בצד (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' באייר | 05.05.22
פנקייק קפה עם רוטב מוקה
פנקייק קפה עם רוטב מוקה (צילום: Lisa Holmen Photography on Shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1/4 1 כוסות קמח תופח מנופה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 4 כפות סוכר חום
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 50 מ"ל אספרסו / קפה חזק מוכן (מבושל עם מים חמים)
  • 15 גרם חמאה

לרוטב מוקה:

  • 1/4 כוס אספרסו / קפה חזק מוכן (מבושל עם מים חמים)
  • 1/4 כוס אבקת קקאו
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • קורט מלח

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, המלח והסוכר חום.

2. בקערה נפרדת טורפים בעדינות את החלב, הביצה והאספרסו ויוצקים את התערובת בהדרגה לתערובת הרכיבים היבשים. מערבבים יחד עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

3. במחבת טפלון גדולה על אש בינונית, ממיסים את החמאה ולכל פנקייק יוצקים 1/4-1/2 כוס מהבלילה. מטגנים במשך 1-2 דקות, עד שעולות בועות בחלק העליון ואז הופכים את הפנקייק, מטגנים 1-2 דקות נוספות ומוציאים לצלחת. מכסים את הפנקייקים בצלחת כדי לשמור על החום שלהם.

ממשיכים עד שהבלילה נגמרת ומתקבלים 6-8 פנקייקים. עורמים 3-4 פנקייקים בצלחת של כל סועד.

4. בסיר קטן, מניחים את האספרסו, אבקת הקקאו, הסוכר החום והמלח ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, לרתיחה עדינה. כשהנוזלים מתחילים לבעבע, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים עוד כמה דקות, עד שהרוטב מסמיך.

מסירים מהאש, יוצקים על הפנקייקים את הרוטב החם ומגישים מיד. אפשר להוסיף גם זילוף של שמנת מתוקה ופירות טריים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בראנצ'ינג

בלי התפחות, בלי בצק: היום אוכלים חציל פיצה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.12.22
ש

לימודי דיינות

כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

בריאות זה הכול

מלחמה? אזעקות? דואגים לנפש הילדים!

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22