כיכר השבת

בראנצ'ינג

מתכון לחציל פיצה - פיצה ללא בצק על בסיס חציל

ארוחה קלילה או מנה ראשונה, בבוקר, בצהריים או בערב - אתם תחליטו. אנחנו רק נכיר בינכם לבין מתכון מנצח לפיצה על בסיס חצי חציל שמחליף את הבצק ומצליח לתת יופי של פייט (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ג בכסלו | 07.12.22
חציל פיצה - פיצה ללא בצק על בסיס חציל
חציל פיצה - פיצה ללא בצק על בסיס חציל (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3-4 חצילים בינוניים-קטנים, חצויים לאורך
  • גבינת מוצרלה, קרועה גס
  • 4-5 עגבניות שרי, חתוכות לפרוסות
  • אורגנו מיובש
  • שמן זית
  • בזיליקום טרי (להגשה)
  • מלח
  • לרוטב:
  • 1 בצל, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 5 עגבניות גדולות, קצוצות
  • 5 עלי בזיליקום, קצוצים
  • 1/2-1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב:
1. במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה, עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים אותן עד לריכוך. מוסיפים את הבזיליקום, מתבלים במלח, פלפל שחור וסוכר, מערבבים היטב, מבשלים 2-3 דקות נוספות עד שהרוטב מבעבע ומסירים מהאש.

3. מחכים שהרוטב יצטנן מעט, מוסיפים זילוף של שמן זית וטוחנים לתערובת חלקה עם מוט בלנדר.

4. חוצים החצילים לרוחב ואז חורצים ב"בשר" שלהם קווים אלכסוניים לימין ולשמאל (שתי וערב). מסדרים את החצילים בתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות.

5. בעזרת גב של כף, מועכים את "בשר" החצילים, מורחים על כל חצי חציל 2-3 כפות מרוטב העגבניות, מניחים 2 קרעים נדיבים של מוצרלה, מסדרים מעל פרוסות עגבניית שרי, מפזרים אורגנו ומחזירים לתנור ל-10 דקות. מגישים מיד, עם עוד מרוטב העגבניות, בזיליקום טרי קרוע וזילוף של שמן זית.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
וואווווו גם דיאטטי
שירשור08.12.22
בוקר ובראנץ´

אמריקן טוסט ממולא-ארוחת בוקר מפנקת!

ורד כהן | 14.12.23

באנו לשדרג

התוספות עליכם: ביצה מקושקשת אוורירית במיקרוגל

כיכר אוכל | 26.02.23

באנו לשדרג

ארוחה בתבנית אחת: ביצים אפויות ומפנקות עם מלא ירקות

כיכר אוכל | 10.01.23

בוקר של הביוקר

פנקייקים שוודיים דקים, מתוקים ומפנקים

כיכר אוכל | 27.12.22

בוקר של הביוקר

קצת אחרת: סלט קיסר עם גרגרי חומוס פריכים ורוטב מהמם

כיכר אוכל | 23.08.22
ש

בדיקת התאמה בחינם

מחשבון הנחה להסרת משקפיים בלייזר לכל הקופות

כיכר בשיתוף קייר | מקודם

באנו לשדרג

פינוק מושלם לכל זמן ביממה: פודינג צ'יה מ-3-מרכיבים בלבד

כיכר אוכל | 17.08.22

באנו לשדרג

משניים יוצא אחד: סלט פסטה-קפרזה עשיר ומשביע

כיכר אוכל | 16.08.22

מה אוכלים בתשעת הימים?

מושלם לבראנץ': שניצל חלומי בציפוי פריך

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.07.22

תקראו לכולם

10 רעיונות לבראנץ' משפחתית באיסרו חג

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.22
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם

מיוחד לשבועות

סיגרים ממולאים בגבינות עם פטריות ובצל

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 31.05.22

מה אוכלים היום?

מחווה לל"ג בעומר: שקשוקה קבנוס חריפה אש

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 15.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקס קפה שטובעים ברוטב מוקה חלומי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 05.05.22

בוקר מאוחר

פנקייקים דקים וגדולים שכיף להתפנק איתם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.03.22
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מאנצ'ינג

צפו: סך הכל 3 רכיבים ויש לכם פינוק אדיר

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 28.02.22

בוקר טוב

למבוגרים בלבד: פנקייק שוקולד עם רכיב מפתיע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

מה אוכלים היום?

בא בול היום: מלוואח סביח שיתחסל ברגע

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

בוקר טוב

מתוק או מלוח: פנקייק יוגורט סופר אוורירי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.02.22
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

בוקר טוב

גרנולה ביתית מתוקה ומתפצפצת בחצי שעה

כיכר אוכל| עריכה: חיה כהן | 14.02.22

באנו לשדרג

כך תהפכו את החביתה שלכם ליצירת אמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.02.22