כיכר השבת

פסח כשר וטעים

מתכון לפילה סלמון אפוי במרינדת הדרים ורוזמרין

מנה חגיגית שמכינים בתבנית אחת ואם אתם זריזים כמו אבותינו במצרים, תוך 20 דקות אתם אחרי הכל (מתכונים לפסח, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ג בניסן | 18.04.19
פילה סלמון אפוי במרינדת הדרים ורוזמרין
פילה סלמון אפוי במרינדת הדרים ורוזמרין (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2/3 כוס שמן זית
  • קמצוץ פלפל שחור טחון
  • 4 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 4 כפות רוזמרין טרי קצוץ או 1.5-2 כפיות רוזמרין מיובש
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כפית שום כתוש
  • מלח ים
  • 2 כוסות אספרגוס / שעועית ירוקה / ברוקולי (אופציונלי)
  • שמן זית
  • 6 פילטים של סלמון או סלמון שלם במשקל 600-700 גרם
  • תפוז, פרוס דק

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים יחד את מיץ התפוזים, מיץ הלימון, 2 כפות רוזמרין טרי, 1/4-1/3 כוס שמן זית, קמצוץ מלח, פלפל שחור ושום.

2. בתבנית גדולה, מפזרים בשכבה אחת את האספרגוס / השעועית / הברוקולי, מזלפים מעל מעט שמן זית ומתבלים קלות במלח ופלפל שחור.

3. מסדרים בין הירקות את נתחי הסלמון כשהעור כלפי מטה, מעל הכל מניחים את פרוסות התפוז, מפזרים את הרוזמרין הנותר ומתבלים במלח ופלפל שחור.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 12-15 דקות.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה לפסח

פתיחה מלכותית: סביצ'ה סלמון עם תותים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 14.04.22
ש

פסח - התחלנו

פסטלה: קציצות בשר שגונבות את ההצגה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פסח תשפ"א 2021

מורן פינטו מנצלת את התותים לסביצ'ה סלמון

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סלט חצילים ופלפל אדום שאתם חייבים לנסות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

פסח תשפ"א 2021

המטבוחה שמורן פינטו מכינה לפסח הזה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

ממרח זיתים, כוסברה ושום פיקנטי ומשגע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

סלמון חמוץ מתוק שמגישים קר לצד חריין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

כך תכינו געפילטע פיש טעים וכשר לפסח

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 22.03.21
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

כשר לפסח

גפילטע פיש ביתי שכל אחד צריך לדעת להכין

מורן פינטו | 13.04.20