פסח תשפ"א 2021

סלמון חמוץ מתוק שמגישים קר לצד חריין

גרסה מהירה לסלמון כבוש: הדגים מתבשלים 20 דקות בלבד ומקבלים טעם חמוץ מתוק עדין. מגישים את הסלמון קר לצד חריין חריף והוא טעים אפילו יותר אחרי יום של ספיגת טעמים במקרר (מתכונים לפסח, אוכל)

פילה סלמון חמוץ מתוק (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 6-8 נתחי פילה סלמון
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס חומץ
  • 4 בצלים, פרוסים דק
  • 5 עלי דפנה
  • 5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 ליטר מים

אופן ההכנה:

1. מרפדים סיר גדול ועמוק בבצלים הפרוסים, שופכים עליהם את הסוכר והחומץ, מפזרים את הפלפל האנגלי, עלי הדפנה ופלפל שחור ולבסוף, יוצקים את המים על הכל. מביאים לרתיחה טובה על אש בינונית במשך שעה.

2. מוסיפים את נתחי הסלמון לסיר ומבשלים במשך 20 דקות. מכבים את האש, מצננים ושומרים את הסיר בקירור עד להגשה.

מגישים קר לצד חריין חריף.

האם הכתבה עניינה אותך?

כן (100%)

לא (0%)

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מה אם זוגות צעירים
נחמה
1
למה אין לכמיות קטנות
נחמה

עוד במנות פתיחה לפסח: