כיכר השבת

פסח תשפ"א 2021

מתכון לקרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז

ואלה כל הרכיבים שאתם צריכים כדי ליצור קרם מהמם בטעם ממכר ומרקם שהופך אותו למטבל מושלם - לארוחה קלה בחול המועד או סלט בשולחן החג או השבת (מתכונים לפסח, אוכל)

2
מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | י"ח בניסן | 31.03.21
קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז
קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 חציל גדול ושמן
  • 2 שיני שום
  • מיץ מ-1/2 לימון סחוט היטב
  • 2 כפות מיונז
  • מלח

אופן ההכנה:

1. שורפים את החציל על אש גלויה עד שהוא חרוך היטב מכל הכיוונים.

2. מעבירים את החציל לקערה, מצננים מעט ומסירים רק חצי מהקליפה.

3. מוסיפים לקערה את השום, הלימון, והמיונז, מתבלים במלח וטוחנים בעזרת מקל בלנדר (כן, יחד עם הקליפה שנותרה על החציל), עד לקבלת מרקם של קרם. שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
ממליצה להוסיף בצל קטן מגורר דק. ומעט סוכר. כדאי ערבול ידני עדין ולא ריסוק במוט. יוצא נפלא.
ש.פ02.04.21
נפלא
י.מ04.04.21
מנות פתיחה לפסח

פתיחה מלכותית: סביצ'ה סלמון עם תותים

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 14.04.22
ש

פסח - התחלנו

פסטלה: קציצות בשר שגונבות את ההצגה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

פסח תשפ"א 2021

מורן פינטו מנצלת את התותים לסביצ'ה סלמון

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 01.04.21

פסח תשפ"א 2021

סלט חצילים ופלפל אדום שאתם חייבים לנסות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

המטבוחה שמורן פינטו מכינה לפסח הזה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

פסח תשפ"א 2021

ממרח זיתים, כוסברה ושום פיקנטי ומשגע

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

סלמון חמוץ מתוק שמגישים קר לצד חריין

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 31.03.21

פסח תשפ"א 2021

כך תכינו געפילטע פיש טעים וכשר לפסח

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 22.03.21

כשר לפסח

גפילטע פיש ביתי שכל אחד צריך לדעת להכין

מורן פינטו | 13.04.20
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

פסח כשר וטעים

פילה סלמון אפוי במרינדת הדרים ורוזמרין

כיכר אוכל | 18.04.19