כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לטאקו ללא בשר - במילוי קישואים ושעועית עם סלסת עגבניות

טאקוס מקסיקניים עסיסיים ללא בשר שיסגרו לכם פינה לארוחת פרווה משפחתית מזינה וטעימה בתשעת הימים: מתכון לטאקו במילוי תבשיל קישואים ושעועית טעים עם סלסת עגבניות פיקנטית שידועה בשם "פיקו דה גאלו" (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ג' באב | 12.07.21
טאקו קישואים ושעועית עם סלסת עגבניות
טאקו קישואים ושעועית עם סלסת עגבניות (צילום: Quin Engle on Unsplash)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם שעועית שחורה יבשה* או משימורים ומסוננת
  • 450 גרם קישואים או זוקיני, לא מקולפים, שטופים היטב וחתוכים לרצועות עבות
  • 1 בצל סגול בינוני, חצוי ופרוס
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית חרדל טחון
  • 1/4 כפית קאיין או פפריקה חריפה
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון (לא חובה)
  • 1 כף מיץ ליים או לימון טרי
  • 10-12 טורטיות תירס קטנות

אופן ההכנה:

*אם אתם משתמשים בשעועית שחורה יבשה, משרים אותה במשך לילה שלם במים ואז מסננים ומניחים אותה בסיר גדול. מכסים במים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-50 דקות עש שהשעועית רכה, אך אינה מתפרקת. מסננים מהמים.

1. בקערה, מערבבים את כל רכיבי סלסת העגבניות, מכסים ומעבירים למקרר.

2. במחבת גדולה על אש גבוהה, מחממים 1 כף שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 30 שניות עד שהוא נחרך מעט בצד אחד.

3. מוסיפים את רצועות הקישואים ומטגנים במשך 2-3 דקות תוך ערבוב מדי פעם, עד שהקישואים משחימים מעט.

4. מוסיפים את השעועית, מתבלים בכוסברה טחונה, חרדל, קאיין או פפריקה, מלח וקינמון, נותנים לתערובת להתבשל 1-2 דקות ואז מערבבים. מסירים מהאש, יוצקים פנימה את הליים או הלימון ומערבבים קלות.

5. מחממים היטב על אש גדולה מחבת יבשה וגדולה, רצוי עם תחתית כבדה. מוסיפים כף שמן ומחממים את הטורטיות אחת אחרי השנייה במשך 20-40 שניות מכל צד. מוציאים את הטורטיות המוכנות למגש ומוסיפים שמן למחבת לפי הצורך.

6. מחלקים את תבשיל הקישואים והשעועית בין הטורטיות, מוסיפים מעל מסלסת העגבניות ומגישים מיד.

אפשר להכין את הקישואים ואת הסלסה יום-יומיים מראש ולשמור אותם בכלי אטום במקרר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
טבעוני

הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי

כיכר אוכל | 13.12.22

תוך 30 דקות

קציצות קישואים וקינואה עסיסיות - ללא גלוטן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיטלס מאנדיי

טאקו פרווה מושלם עם סלסת מנגו ואבוקדו

כיר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.12.21

בריא יותר

קלאסיקה עם טוויסט: אמפנדס בטטה במילוי עדשים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21

מארחים בחנוכה

מה תגישו לאורחים? טרין חציל וגבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מיטלס מאנדיי

סלופי ג'ו: סנדוויץ' מהיר שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

מיטלס מאנדיי

כך תהפכו גרגירי חומוס לבורגר טבעוני טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

לגזור ולשמור

המתכון הכי טוב לרוטב בולונז פרווה ללא בשר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.08.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? תבשיל ירקות פרווה סופר קיצי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.06.21
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מה אוכלים היום?

זאת הדרך הכי טעימה לאכול נודלס בטטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.20