כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לשניצל פטריות קריספי ובריא יותר

זה שניצל, אבל לא כמו שאתם מכירים אותו, אלא בגרסה צמחונית, חלבית (או פרווה, אם תרצו) והיא פריכה, עסיסית וממכרת בדיוק כמו שניצלים רגילים שאתם עומדים ומנשנשים ישר מהמחבת בזמן הטיגון (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט בכסלו | 13.12.22
הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי
הקץ להתבשרות: מתכון לשניצל פטריות קריספי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 8 פטריות גדולות
  • 1/4 כוס קמח, מנופה
  • 1/2 כפית מלח + כמות נדיבה של פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות פירורי לחם בסגנון פנקו
  • 1 כפית טימין
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חמאה או מרגרינה בטעם חמאה

אופן ההכנה:

1. מסירים את הגבעול מכל פטריה כך שתהא שטוחה ופורסים.

2. בקערה אחת, מערבבים את הקמח עם המלח והפלפל. בקערה שניה, טורפים את הביצים. בקערה שלישית, מערבבים את פירורי הפנקו והטימין.

3. טובלים כל פטריה בקמח המתובל, בביצים ולבסוף בפירורים. מוודאים שהפטריות מצופות במלואן.

4. מחממים מחצית מכמות השמן והחמאה (או המרגרינה) במחבת גדולה, על אש בינונית - ומטגנים מחצית מכמות הפטריות, עד להזהבה. הופכים ומבשלים את הצד השני, עד לריכוך, כ-7-10 דקות. מניחים בצד ומטגנים את שאר הפטריות. מגישים.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר גם עם פרחי כרובית טעים מאודדד
...13.12.22
טבעוני

קציצות קישואים וקינואה עסיסיות - ללא גלוטן

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיטלס מאנדיי

טאקו פרווה מושלם עם סלסת מנגו ואבוקדו

כיר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.12.21

בריא יותר

קלאסיקה עם טוויסט: אמפנדס בטטה במילוי עדשים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21

מארחים בחנוכה

מה תגישו לאורחים? טרין חציל וגבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.11.21

מיטלס מאנדיי

סלופי ג'ו: סנדוויץ' מהיר שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 25.10.21
ש

במיוחד לחג הפסח

מתארגנים לחג עם 'קונים מקבלים' הכי שווה שיש

כיכר בשיתוף קרן החשמל | מקודם

מיטלס מאנדיי

כך תהפכו גרגירי חומוס לבורגר טבעוני טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

לגזור ולשמור

המתכון הכי טוב לרוטב בולונז פרווה ללא בשר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.08.21

מה אוכלים היום?

טאקו עסיסי ללא בשר עם סלסה פיקנטית

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? תבשיל ירקות פרווה סופר קיצי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.06.21
ש

פשוט, דיגיטלי, חכם ויעיל 

ללא הלוואה או גמ"ח: כך יישאר לכם כסף לפינוקים בכל חודש

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

זאת הדרך הכי טעימה לאכול נודלס בטטה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.20