כיכר השבת

איך לעמוד על שלכם: מדריך לאנשים שמרצים את כולם

גמישות וראיית האחר הן תכונות חיוביות, אך אם הן פוגעות ברווחתכם הנפשית, הרגשית או הפיזית לעתים קרובות, הגיע הזמן להתאבזר בכלים חדשים כמו בטחון ואסרטיביות. בואו ללמוד איך עושים זאת (אימון אישי)

3
תהילה אלטמן | עריכה: שרי ברינר-שיפמן | כיכר השבת | כ"ה בתשרי | 13.10.20
איך לעמוד על שלכם: מדריך לאנשים שמרצים את כולם
(צילום: שאטרסטוק)

לא לכל אחד קל להיות נאמן לעצמו. הצלחתם לפצח את סוד האמנות של אי הפיכה לשטיח אנושי? כל הכבוד! באמת, זו מיומנות מורכבת, אך עם זאת, ניתן לרכוש אותה. גם אם אתם טיפוסים עם נפש עדינה, שנוטים לוותר על עצמם, דעו כי ביכולתכם לחזק את הביטחון העצמי שלכם וללמוד לדרוש את שאתם ראויים לו. כל מה שצריך זה להתאמן. חשוב לזכור ששמירה על עקרונות אישיים משתנה אצל כל אחד. מה שעובד בשבילכם לא יכול לעבוד עבור אחרים - ולהיפך. אמצו את מה שעובד והיפטרו מהשאר.

כמובן, גמישות וראיית האחר הן תכונות חיוביות, אבל אם הן פוגעות לעתים קרובות ברווחתכם הנפשית, הרגשית או הפיזית, הגיע הזמן להתאבזר בכלים חדשים כמו אסרטיביות, למשל. זכרו: מגיע לכם שישמעו את הקול שלכם ואת הצרכים שלכם. קדימה, בואו נלמד איך גורמים לזה לקרות:

1. הגדירו

ישנן סיבות רבות הגורמות לכך שאתם מתקשים לעמוד על שלכם. זיהוי העילה הבסיסית לדבר מועיל להתמודדות עם הנושא, מכיוון שהוא משפיע על האופן שבו תיגשו לשינוי ההתנהגות. בנוסף, מתן שם לבעיה שלכם יכול להוות הקלה בפני עצמה.

על פי "מכון החרדה החברתית", הגורמים עלולים להיות חרדה חברתית או פוביה חברתית שמביאים ל"פחד, חרדה, לחץ, מבוכה והשפלה על בסיס יומיומי". מצד שני, זו אולי ביישנות, שהיא תכונה אישיותית. באריש מרחיבה את ההגדרה הזו באומרה שיש "אנשים שחווים ביישנות". ניסוח זה נמנע מתיוג אנשים עם תיאור סטטי. אז בין אם אתם סובלים מחרדה חברתית, חווים ביישנות במצבים מסוימים או נופלים איפשהו בין לבין, הגדרת הבעיה מעניקה לכם יותר כוח עליה.

2. דמיינו

איך נראית העמידה על שלכם? שוב, תשובה זו תהיה שונה אצל כל אדם ואדם. מענה עליה יבהיר את גישתכם עוד יותר. אולי לעמוד על שלכם פירושו להיות כנים יותר עם חברים ובני משפחה. אולי להגיד בקול את הרעיון שלכם במהלך פגישת עבודה. אולי יש מישהו שתרצו להתעמת איתו.

דמיינו את עצמכם מתקשרים בצורה דעתנית ונחושה. היזהרו מחשיבה שלילית או מדמיון התרחיש הגרוע ביותר. אתם לא יכולים לחזות כיצד אחרים יגיבו; התמקדו בעצמכם.

3. התחילו בקטן

"לעיתים קרובות, כאשר אנו חושבים על עמידה על עקרונות, אנו עשויים לשים לב רק לדברים 'הגדולים', כשבמציאות ישנם רגעים רבים בהם אנו צריכים להתעקש, שאנו מפספסים", אומרת בריש.

לפני שאתם מתגברים על תרחישים מרתיעים להפליא, חפשו מקרים זעירים לאורך כל היום, כדי לטעון את עצמכם. "למשל, אולי יש לכם מפגש עם חבר והוא רוצה שתזמינו אוכל בשרי, אבל אתם מעדיפים חלבי. שיתוף הרצון שלכם עם מישהו אחר הוא גרסה אחת של לעמוד על שלכם”.

4. קבעו תאריך

לשיחות גדולות יותר שעלולות להיות קשות יותר ולדרוש אקסטרה אומץ, קבעו תאריך ושעה לפני כן. ודאו שהפרטנר שלכם יהיה זמין, קשוב ומוכן לניהול דיון נטול הפרעות. זה יכול להיות תזמון פגישה לבקשת העלאה מהבוס שלכם או להזמין את בן / בת הזוג לטיול ללא טלפונים, כדי שתוכלו לדבר על מערכת היחסים שלכם. מגיע לכם תשומת לב בלתי מחולקת וזמן רצוף.

5. הרגישו בנוח להגיד "לא"

זהו חלק משמעותי בהיצמדות לעקרונות שלכם. אנשים רבים חוששים לאכזב אחרים ולכן הם אומרים "כן" לכל דבר. חלקנו לא אוהבים עימותים ולכן אנו נמנעים מהם בכל מחיר. עם זאת, אמירת "לא" היא תגובה בריאה והגיונית לבקשות שאינכם יכולים למלא. במסגרת מקצועית, אמירת "לא" יכולה להיות קשה יותר.

אבל אם אתם מתקשים לעשות זאת, שקלו ליישם את החלופות הבאות: בקשו הארכה, סיוע מעמית לעבודה או דרשו מהממונה עליכם לתעדף משימות.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
גם אני תמיד כזאת, שוחרת שלום ונמנעת מעימותים.. עד שגלתי שמופרעים ומנפולטיבים מחפשים אנשים כמוני.. זה בהתחלה נראה אהבה או הערכה אחר כך את מבינה שהטיפוסים האלו זקוקים לקורבן באופן נואש.
א16.10.20
כל כך מדוייק !!! ובהתחלה זה אפילו מחמיא עד שאתה מבין שנפלת ברשת. לא מצליחים להיות קשובים לאנשים שמזהירים אותך מפני הסכנה הזו ...
אנונימית30.01.21
אולי גם יעניין אותך
אימון אישי

רוצים מעמד בקהילה? תביאו משכורת גבוהה

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 28.03.24

מי מטפל במטפלים?

המטפלת שמעה מהמתנדבים את הזוועות שראו ומשתפת על הקשיים, הטיפול והאמונה

ארי טננבוים | 28.03.24

מיוחד לפורים

כך תהפכו למנהיגים; הסוד של מרדכי / טור פסיכולוגי

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 21.03.24

טור פסיכולוגי

תבדקו את עצמכם: האם גם אתם ב'פוסט טראומה'?

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 14.03.24

בוחרים לריב?

פניה המכוערות של מערכת הבחירות / טור

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 29.02.24
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

טור פסיכולוגי

הפסיכולוגיה שמאחורי המלחמות: למה יש קרבות בעולם?

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 25.02.24

לתת פרופורציות לפרפקציוניזם

כך הפרפקציוניזם משפיע על חיינו ואיך נבחן אם הוא טוב או רע?

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 16.02.24

טור

חלומות גדולים ומעשים קטנים: למה אנחנו דוחים דברים?

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 09.02.24

תחשוב טוב

כיצד הפסימי ינתח את המלחמה, לעומת האופטימי?

טובה אור | 05.02.24
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם

טור מרתק

כיצד הרווחה הנפשית משפיעה על בריאותנו? / גוף ונפש

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 02.02.24

מיוחד לסופ"ש

להתנתק מהרשתות החברתיות במלחמה? / טור פסיכולוגי

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 25.01.24

מחר= אף פעם

למה לעשות היום אם אפשר מחר? מדריך לדחיינים

טובה אור | 21.01.24

מעבר לאינטרס האישי

מדוע אנו מושיטים עזרה? להבין את האלטרואיזם / טור

יוסי רוט ומנחם אליטוב | 19.01.24
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם

היזהרו משרלטנים:

"הבטיחה לי נפש בריאה, אך הותירה אותי עם נרות וקסמים" 

טובה אור | 17.01.24