כיכר השבת

החנינה הראשונה: ניצול שואה בן 77

חנן שמולביץ', ניצול שואה בן 77, הוא הראשון שזוכה לחנינה מנשיא המדינה ראובן ריבלין. על שמולביץ' הוטל עונש מאסר בשל עבירות בנייה שביצע. בתו: מודה לקב"ה ולריבלין (חדשות)

| 3 | כיכר השבת |
הנשיא ראובן (רובי) ריבלין
הנשיא ראובן (רובי) ריבלין (צילום: מארק ניימן, לע"מ)

שלושה שבועות של סבל שעברו על חנן שמולביץ', ניצול שואה בן 77, הגיעו אל סיומם היום (ראשון) עם החלטתו של נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין,להעניק לו חנינה, לאחר שנכלא בגין עבירות בנייה. זו למעשה החנינה הראשונה שמעניק הנשיא.

בשל הידרדרות במצבו, אמור היה שמולביץ' לעבור צינתור אך לטענתו הוא סירב להתפנות לבית החולים ולעבור את הטיפול, משום שלא רצה להגיע אל בית החולים כשהוא אזוק בידיו.

לפי הדיווח ב-בחדשות 2 Online, שופטת בית המשפט השלום ברמלה רבקה גלט גזרה על ניצול השואה 200 ימי מאסר בפועל, לאחר שהורשע בעבירות בנייה ושימוש חורג במקרקעין, כמו גם הפרת צו שיפוטי.

כמה שבועות אחרי מאסרו, הגיש בקשת חנינה לנשיא המדינה החדש, ובימים האחרונים הוזמנו בני משפחתו להגיע להסדר מקל עם הפרקליטות, ובמסגרתו שילמה משפחתו 70 אלף שקלים ובכך מאסרו הופחת.

עורך דינו של ניצול השואה, אורן אבלה, אמר: "ברצוני להודות לנשיא ולשרת המשפטים על ההיענות ועל החנינה ששמה לסוף למצב האבסורדי והבלתי נתפס, בו ניצול שואה כבן 80 יושב בכלא מעשיהו על עבירות תכנון ובנייה".

"לא ייתכן שבישראל 2014 מועצה אזורית וועדה מקומית לתכנון ובנייה תתבע את החקלאים שאיבדו את פרנסתם, במקום לעזור לחקלאים בוני המדינה להסדיר את השימושים ולהתפרנס בכבוד". הוסיף הפרקליט.

בתו רחלי, אמרה עם שחרורו. "אני מודה לנשיא המדינה ולקב"ה על שסיים את התקופה הנוראית הזו. כמעט שלושה שבועות לא עצמנו עין. לחשוב על הסבל שעבר אדם בגילו, ניצול שואה שעבר את כל מה שעבר וכעת בגלל אטימות המערכת נאלץ לעבור מסכת ייסורים".

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
לבקש מהנשיא חנינה לאורי לופייאנסקי, אין דבר מתבקש מכך, אדם שעוזר לחולים, זקנים, בריאים, וצעירים, לכל נזקק
חילוני
1
עבודת שירות-נראה לי ששופטת ממה שרואה בספרים ולא לפי הבן אדם העומד לפניה
משה נ נח
אולי גם יעניין אותך
בארץ