
• ענן האפר הוולקני הגיע לספרד: עשרים נמלי תעופה בצפון ספרד, כולל הגדול בברצלונה, נסגרו בשל האפר הוולקני שנפלט מהר הגעש באיסלנד. כל הנמלים צפויים להיות סגורים ביממה הקרובה. שיבושים גם בנמלי התעופה של פורטוגל.
• כשברקע מחאה חריפה מצד ארגון חמאס, הפלסטינים הביעו נכונות לקחת חלק ב"שיחות הקרבה" העקיפות עם ישראל, ביוזמת ובתיווך האמריקאים. הדרישה הפלסטינית היא להעלות לדיון את נושאי הליבה ולמנוע "פרובוקציות ישראליות".
• נשיא לבנון, מישל סולימן, הבהיר במהלך השבת כי "לבנון אינה יכולה ואף אסור לה לדרוש מחיזבאללה להתפרק מנשקו". הוא הסביר כי יחד, כל הפלגים במדינה יגבשו אסטרטגיית הגנה.
• אלמוני נדקר הלילה למוות באשדוד ברחוב נחל שורק בעיר. הוא נפצע אנושות מהדקירה בחזהו וטופל על-ידי צוות מד"א. מאוחר יותר נקבע מותו. מהמשטרה נמסר כי זהותו של הנרצח לא ברורה, משום שלא נמצאו על גופו אף מסמך מזהה.
• שריפות ענק השתוללו במהלך השבת בצפון הארץ וסמוך לקרית-גת. השריפה הגדולה ביותר השתוללה באזור לכיש, סמוך לאתר בית גוברין. שריפה נוספת כילתה מאוד דונמים של שדות קוצים בגליל העליון.
• אישה נהרגה אחר-הצהריים בתאונה קשה ליד צומת מגידו. אתמול נהרגו שני קרובי משפחה, לאחר שרכבם התנגש באוטובוס ליד ים המלח.