This browser does not support the video element.
על פי נתוני השירות המטאורולוגי הישראלי, חורף תשפ"ה, הסתיים כאחד היבשים ביותר שנמדדו בישראל עם כ-50% בלבד מכמות הגשם הממוצעת לסוף מרץ במרבית אזורי הארץ, ואף הייתה העונה היבשה ביותר באזור אצבע הגליל, עמק החולה והגולן מאז 1950.
מיעוט הגשמים אילץ את חקלאי הגליל העליון והגולן להמשיך ולהשקות את גידולי השדה גם בעונת החורף וכתוצאה מכך ייקרה את עלויות הגידול בכ-40%.
בנוסף, בעקבות המחסור החמור שנוצר בכמות המים הזמינה להשקיית גידולי החקלאות - מעל 55% מגידולי השדה שהיו מתוכננים להיזרע בקיץ הקרוב בעמק החולה לא יזרעו ובהם עגבניות, תירס לרפתות החלב, תירס לתעשייה ולשוק ועוד. ייקור המים לחקלאות ושינוי בתכניות הזריעה והגידול- פוגע קשות בכלכלת חקלאי הגליל והגולן.
תנודות מזג האוויר הקיצון, עקב משבר האקלים הגלובלי, גרם בנוסף להשלכות השרב והבצורת, גם פגיעה קשה לגידולי החורף בעמק החולה עקב גל הקור הקיצוני של הסופה 'קורל', בעיקר לגידול החיטה בעמק החולה המתחלק ל-15 אלף דונם המיועדים לשחת למזון לפרות חלב, 20 אלף דונם לתחמיץ לפרות חלב ו-5 אלף דונם לגרעינים.
גל הקור הגיע לשיאו בליל ה-25 בפברואר עת התרחש אירוע 'קרה משולבת', כלומר- שילוב של 'קרה קרינתית' המתרחשת באזורים מישוריים וקעורים בלילות קרים ללא עננות ורוח, וגורמת להתקררות הקרקע ושכבות האוויר הנמוכות ובמקביל- גם 'קרה מוסעת' המתרחשת כתוצאה של חדירת מסת אוויר קרה, המורידה את הטמפ' בהיקף ארצי ומורגשת גם במקומות גבוהים ומדרוניים. הקרה המשולבת הובילה לצניחת הטמפ' עד
ל-5 מעלות צלזיוס מתחת לאפס, בחלק משטחי הגד"ש בעמק החולה, אירוע שפגע בכ-20 מתוך 40 אלף דונם שטחי החיטה ונזק של כ-35% בירידת יבול החיטה בעמק!
ב'חברה לפיתוח הגליל' אומרים כי על פי נתוני האו"ם, צפויה האוכלוסייה העולמית לגדול לכ-9.7 מיליארד נפשות בשנת-2050 ול-10.4 מיליארד ב-2100 (כיום גודל האוכלוסייה העולמית נאמד בכ-8 מיליארד), כשהביקוש לתוצרים חקלאיים צפוי להכפיל את עצמו עד לאמצע המאה הנוכחית. ענף החקלאות צפוי להתמודד עם סיכונים ההולכים וגדלים הקשורים לזמינות מים עקב עלייה בטמפרטורות, והתפתחות המהירה של בצורות וכתוצאה מכך גם אתגרים בייצור מזון, עלייה של מחירי המזון, ולכן על ממשלת ישראל להיערך לאתגרים מורכבים אלו בענף החקלאות, כולל תקציב ראוי למו"פ (מחקר ופיתוח) חקלאי יישומי, מציאת פתרון לבעיית המים לחקלאות, בעיקר בגליל ובגולן, שם נמצאים רוב מקורות המים הזורמים לכינרת ולמוביל הארצי, לצורך התייעלות ענף החקלאית בשנים הקרובות והבאות במאה הנוכחית".