כיכר השבת

מה? תפוח אדמה

טוב מאוחר: הנה כל הדברים שלא ידעתם על לאטקעס

לביבות תפודים הן אחד מהסמלים של חנוכה ועדיין, יש מה לחדש עליהן: החל מההיסטוריה העומדת מאחוריהן, עובר בתוספות שכדאי להגיש איתן וכלה בחימום שלהן יום אחרי (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בכסלו | 18.12.22
טוב מאוחר: הנה כל הדברים שלא ידעתם על לאטקעס
(צילום: shutterstock)

חנוכה לא באמת מתחיל עד שלא רואים בסטטוסים 5 צלחות המרופדות היטב בנייר סופג ועליהן הרים של לאטקעס (או "כרעמזאלאך"). זו עובדה - ובצדק. לביבות תפוחי אדמה הן אחד המאכלים הפופולריים ביותר המסמלים את בוא החג, גדושות בשמן כיאה לנס, פריכות, ממכרות ממש ולמרבה המזל, גם קלות להכנה. אבל עם זאת, יש כמה דברים שאנו די בטוחים שנחדש לכם לגביהן: החל מההיסטוריה העומדת מאחוריהן, מה כדאי להגיש איתן ואיך לחמם שאריות שלהן.

ההיסטוריה של הלאטקעס

הלאטקעס הראשונים מתוארכים לימי הביניים והיו עשויים ככל הנראה מגבינה, מכיוון שתפוחי האדמה לא הגיעו למזרח
אירופה עד המאה ה-19. במקום לטגן אותם בשמן, רוב יהודי אשכנז השתמשו בשמאלץ, או בשומן עופות מעובד, בשל
נפוצותו. אממה, בגלל האיסור של בשר וחלב, טבחים חובבנים חיפשו חלופות לגבינה, כמו לפת וקמח כוסמת. כיום, כמובן, תפוחי אדמה ושמן הם מוצרי צריכה בסיסיים ברוב משקי הבית.

מה להגיש עם לאטקעס

את הלאטקעס, שניתן ליצור מתפודים מגורדים או מעוכים, מוטב להגיש עם שמנת חמוצה ורסק תפוחים מתוק - הם מעניקים קרמיות וניגודיות לקציצות הקריספיות והמלוחות. אתם יכולים גם להגיש אותן כתוספת (במקום תפוחי אדמה אפויים) לכל מנת בקר או עוף.

איך לחמם לאטקעס

אם נתקעתם עם לאטקעס מיותרים (בהנחה שיש חיה כזו, "לאטקעס מיותרים") ואתם מתכננים ליהנות מהם בימים שלמחרת, שמרו אותם במקרר למשך כמה ימים. אם אתם רוצים שקסם הפריכות שלהם יחזיק מעמד זמן רב יותר, ניתן לעטוף אותם בנפרד ולשמור במקפיא עד שבועיים. כדי לחמם אותם מחדש, הכניסו את הקציצות לתנור בחום של 180 מעלות, על נייר אפייה, בשכבה אחת, כ-15 דקות, עד שהם שבים להיות קריספיים.

ולא באמת חשבתם שנשאיר אתכם בידיים ריקות. הנה מתכון ללאטקעס מסורתיים הכי טובים שיש.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לא מומלץ להקפיא שום דבר שמכיל תפו”א
טובי20.12.22
אולי גם יעניין אותך
אוכל לשבת - ומתכונים
ש

חגגו את חג הפסח עם וול דאן: סימפוניה של טעמים תחת קורת גג אחת

כיכר בשיתוף וול דאן | מקודם
ש

סימפוניה של טעמים

בואו לחגוג את חג הפסח עם היינות המשובחים של משפחת אסרף

כיכר בשיתוף אסרף ווין | מקודם
ש

מוח שליט על הלב • ריאיון

האישה שמעוררת השראה: סיפורה של מושקי לנדאו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

ריאיון מעורר השראה 

החרדית הכי בכירה על הדרך שלה לפסגת ההצלחה • צפו

כיכר בשיתוף תנובה | מקודם
ש

יוצא קצת מהגבולות

מוקפץ ירקות כתומים של שפים, בקלי קלות! למתכון המנצח>>

כיכר בשיתוף קנור | מקודם
ש

חדש דנדש

קורס הכנה ללידה, *אבל* עם סגל מומחים וצוות מיילדות 

כיכר בשיתוף מעייני הישועה | מקודם
ש

עשיר ומושלם

טועמים שבת בכל מנה; חולמים על מנות גורמה לשבת?

שף ישראל דודק בשיתוף קנור | מקודם

טעם של עוד

מתכון לתבשיל עוף עם תפו"א ברוטב פיקנטי

ורד כהן | 07.02.24
ש

תת הרשת כשרה למהדרין בהשגחת בד"צ בית יוסף

רשת משלוחי הפיצה מתרחבת וכעת: תשעה סניפים, וממשיכים!

כיכר בשיתוף דומינו'ס | מקודם

תוספת מושלמת

מניפות תפו״א: תוספת יפה וטעימה לכל מטרה

ורד כהן | 01.02.24
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

מחמם ומהנה

תבשיל שעועית ואורז: רך ומרגיע בימי החורף הסוערים

ורד כהן | 31.01.24
ש

הודעה לציבור • אסם

לידיעת ציבור הצרכנים: ריקול למיץ לימון משומר עסיס

כיכר בשיתוף אסם | מקודם

טעים ומחממם

מתכון למרק כתום: טעים במיוחד בימי החורף הגשומים!

ורד כהן | 28.01.24

לכבוד ט"ו בשבט

לשמחת הילדים: כך תצרו זר פרחים מירקות בקלי קלות! 

ורד כהן | 25.01.24
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

חג האילנות

מתכון לעוף באננס מתקתק: מיוחד לט"ו בשבט

ורד כהן | 24.01.24
ש

משתלם וקל!

שלחו תמונות והרוויחו סל מוצרי המותג הפרטי בשווי 1000₪

כיכר בשיתוף רמי לוי | מקודם