מתכונים לחנוכה

מתכון ללביבות תפוחי אדמה - לאטקעס ומטבל שמנת בצד

כל אחד צריך לדעת להכין לביבות תפוחי אדמה ראויות - והנה המתכון המושלם ללביבה חמה ולא בדיוק מתוקה לחג החנוכה. העיקרון פשוט: ככל שתסחטו יותר נוזלים מהירקות, הלביבה תהיה יותר קריספית (מתכונים לחנוכה, אוכל)

לביבות תפוחי אדמה ומטבל שמנת חמוצה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 5 תפוחי אדמה אדומה בינוניים, מגורדים
  • 1 בצל לבן / בצל סגול (הבצל הסגול מתקתק יותר), מגורד
  • 1 בטטה, מגורדת
  • 2 ביצים בגודל M
  • 1 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור
  • 3 כפות של קמח
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • שמן לטיגון עמוק

למטבל:

  • 1 מיכל שמנת חמוצה 27%
  • מלח ופלפל שחור
  • קורט סומק
  • שמן זית
  • גבעולי בצל ירוק, פרוסים לאורך

אופן ההכנה:

1. מניחים את תפוחי האדמה, הבצל והבטטה המגורדים בקערה מרופדת בשק רשת או בד דק וסוחטים היטב את הנוזלים - ככל שתסחטו יותר נוזלים, הלביבה תהיה קריספית יותר.

2. מעבירים את הירקות המגורדים לקערה נקייה, מוסיפים את הביצים, הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

3. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון עמוק על אש גבוהה. גורפים כף מהתערובת, מורידים בזהירות לשמן החם וכך מטגנים את כל הלביבות עד להזהבה יפה משני הצדדים. מוציאים למסננת או לצלחת מרופדת בנייר סופג ומשם לכלי הגשה לצד מטבל השמנת.

הכנת מטבל השמנת:
4. מניחים את השמנת בקערה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב, מזלפים מעל מעט שמן זית, מפזרים סומק ומניחים מעל בצל ירוק.

אופן ההכנה - בתמונות:

מקלפים את הירקות ומגרדים אותם דק (צילום: אוראל בראל)
סוחטים היטב את הירקות (צילום: אוראל בראל)
מערבבים את הירקות עם שאר הרכיבים (צילום: אוראל בראל)
גורפים כף מהתערובת לכל לביבה (צילום: אוראל בראל)

צפו:

מטגנים עד להזהבה משני הצדדים (צילום: אוראל בראל)
מגישים ונהנים! (צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר