כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות עם שעועית ברוטב עגבניות פיקנטי

תבשיל נהדר לארוחה מחממת ומשביעה שכיף לאכול ביום קר: מתכון לקציצות עם שעועית ברוטב עגבניות פיקנטי מהמטבח המקסיקני. מגישים עם אורז לבן וכוסברה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ג' בשבט | 13.01.16
קציצות בשר עם שעועית ברוטב פיקנטי
קציצות בשר עם שעועית ברוטב פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם עוף טחון
  • 1/2 1 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1 ביצה
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 פלפל צ'יפוטלה או כל פלפל חריף אחר
  • מלח ופלפל שחור
  • 5 עגבניות
  • 400 גרם שעועית אדומה מקופסת שימורים
  • חופן כוסברה קצוצה
  • 200 גרם אורז בסמטי

אופן הכנת תבשיל קציצות פיקנטי:

רגע לפני: תבשיל נהדר לארוחה מחממת ומשביעה שכיף לאכול ביום קר: מתכון לקציצות בשר עם שעועית ברוטב עגבניות פיקנטי מהמטבח המקסיקני.

1. קוצצים את הבצל ואת חצי הפלפל, וחותכים לקוביות את העגבניות.

2. מחממים את השמן במחבת גדולה, ומאדים את הבצל במשך 8-10 דקות על אש קטנה, עד להתרככות. מסירים מהאש.

3. מערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הפלפל החריף, פירורי הלחם והביצה ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור.

4. יוצרים קציצות קטנות בגודל שווה, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות במשך 8 דקות, עד להשחמה קלה.

5. במקביל, מבשלים את האורז בסיר נפרד לפי ההוראות שעל האריזה.

6. מחזירים את הבצל למחבת, מוסיפים את העגבניות ו-2 כוסות מים. מבשלים במשך 5 דקות.

7. מוסיפים את השעועית האדומה, ומבשלים יחד במשך 10 דקות נוספות, עד שהרוטב מתעבה וכדורי הבשר מבושלים היטב.

8. יוצקים לצלחת הגשה, ומפזרים מעל כוסברה קצוצה. מגישים עם האורז.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לבעלי הון עצמי של ₪255,000

ההזדמנות: פרויקט יוקרתי בבני ברק, צמידות לפארק ירקון

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בעלי עסקים?

כך תזהו חשבונית פיקטיבית • מסייעים למניעת פשיעה וטרור 

כיכר בשיתוף רשות המיסים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם