כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון להמבורגר עסיסי בבית שלב אחרי שלב

אתם לא צריכים ללכת למסעדה כדי ליהנות מהמבורגר איכותי. הנה מתכון להמבורגר עסיסי וטעים שאפשר להכין בבית, ולא תאמינו עד כמה זה קל. עם בירה קרה בצד זה פשוט מושלם (מתכונים, אוכל)

14
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ט בסיון | 16.06.15
המבורגר עסיסי בבית - זה כל כך קל
המבורגר עסיסי בבית - זה כל כך קל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון או 250 גרם שפרונדה טחונה + 250 גרם צלעות בקר (מספר 2)
  • 100 גרם שומן כבש
  • 2 בצל לבן
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1/3 כוס סודה לשתיה
  • 1 כף שטוחה צ׳ילי גרוס יבש - לאוהבי החריף
  • 1/2 כפית פלפל טחון
  • 1 כפית מלח
  • למילוי: חסה אייסברג, מלפפון חמוץ פרוס דק, עגבניה פרוסה, בצל סגול
  • קטשופ, מיונז, חרדל
  • לחמניות בורגר

אופן הכנת המבורגר:

רגע לפני: אתם לא צריכים ללכת למסעדה כדי ליהנות מהמבורגר איכותי. הנה מתכון להמבורגר עסיסי וטעים שאפשר להכין בבית, ולא תאמינו עד כמה זה קל. עם בירה קרה בצד זה פשוט מושלם.

• מפשירים את הבשר.

• מגרדים את הבצל בפומפייה דק דק, קוצצים את הפטרוזיליה הכי דק שאפשר ומעבירים למעבד מזון, יחד עם הבשר.

• מוסיפים את הסודה לשתייה והתבלינים, ומעבדים מספר דקות, עד לקבלת עיסה אחידה.

• מעבירים את העיסה לקערה, ולשים ידנית היטב, כדי לדחוס את העיסה ולוודא שהיא אכן גוש אחד.

• מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ועליה מעצבים את קציצות ההמבורגר ידנית או בעזרת רינג (טבעת מתכת לעיצוב מדויק שאפשר לקנות בחנויות לכלי בית). השתדלו לעצב את ההמבורגרים באופן שווה, כדי שתהליך הצלייה יהיה אחיד.

• מחממים היטב פלנצ'ה או מנגל, וצולים את ההמבורגרים (לפי הכמות האפשרית בכל פעם) במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שתחתית ההמבורגר שחומה, ושוליו מקבלים גוון חום-אפור. יותר מזה, ההמבורגר יצא יבש.

• מגישים מיד, בתוך לחמניות בורגר עם פרוסות ירקות, ורטבים אהובים. צ'יפס עשוי היטב יכול לשדרג את המנה, וכמובן כוס בירה קרה.

14 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
בשר טחון משקית או לטחון בשר ?
דורית24.02.16
6
יש הבדל בין סודה לשתיה שהיא אבקה לבנה .(1/3 כוס .יתן טעם לואי) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ציפי18.06.15
5
מישהו יוכל להחכים
דוד17.06.15
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ייי21.06.15
גם כפית אבקת סודה לשתיה על קדרה שלמה, תרכך בשר הכי קשה
בשלנית18.06.15

הצגת כל התגובות

4
יש לי 2 שאלות : 1. האם חייבים להשתמש בשומן כבש? 2. רק מי שמשתמש בשפרונדרה צריך להוסיף צלעות בשר או גם מי שמשתמש בבשר טחון?
בארי27.09.15
3
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אביגייל17.06.15
לא כל כך מומלצת בריאותית, אבל עושה את העבודה בצורה משמעותית..
אני17.06.15
2
איך רואים שהשפית המעולה משתייכת לעדה המרוקאית. בורגר עם כבש זה מעין עולם הבא (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמן16.06.15
שגבירתי תחליט ממה עדיף למות : שבץ מוחי או התקף לב... אפשר להחליף שומן כבש בשמן רגיל - השומן הזה סותם את העורקים והתוצאות ידועות...
אסף הרופא18.06.15
1
הכנתי יצא מוווווווושלם
לני24.06.15
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוירה תורנית וביתית

מענקים ומלגות ייחודיות לתואר שני בחינוך לנשים

כיכר בשיתוף מכללת הרצוג | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לשובע ולא לרזון:

מאכילים את העניים – ומקבלים את הקמיע של ר' ישעי'לה

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האם הגאולה קרובה?

"בספרא דא יפקון מן גלותא" • אתגרי המלחמה בראי הזוה"ק

כיכר בשיתוף מכון המאו"ר | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם