כיכר השבת

ספיישל סעודה מפסקת

מתכון לאמפנדס - כיסוני בצק ממולאים בשר

סעודה מפסקת בסטייל: מתכון לאמפנדס - כיסוני בצק ממולאים בשר, או בקיצור, הגרסה הארגנטינאית לקרעפלאך. הם טעימים, עסיסיים ונחטפים במהירות. קבלו את מאכל הדגל הדרום אמריקאי עם שני מילויים שווים - בשרי ופרווה (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | ז' בתשרי | 20.09.15
אמפנדס. הגרסה הארגנטינאית לקרעפלאך
אמפנדס. הגרסה הארגנטינאית לקרעפלאך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 3 כוסות קמח (400 גרם)
  • 1/3 כוס שמן
  • 160 מ"ל מים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח

אופן הכנת אמפנדס:

מתכון ל-12 אמפנדס בינוניים או 24 קטנים

• מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מעבדים יחד את כל המרכיבים לבצק אחיד וגמיש.

• מגלגלים את הבצק לגליל ארוך, ומחלקים ל-12 או 24 חלקים שווים.

• יוצרים כדור מכל חלק, ועל משטח מקומח, מרדדים כל כדור לעיגול בעובי סנטימטר.

• מניחים במרכז העיגולים, מספר כפות מהמלית הרצויה (2 הצעות טעימות בהמשך), מקפלים לחצי ומהדקים בקצוות.

• מכניסים לאפייה עד שהאמפנדס מקבלים גוון זהוב יפה.

מילוי בשר

מה צריך?

400 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים לבנים

2 גבעולי בצל ירוק

2 ביצים קשות

10 זיתים ירוקים מגולענים

1/2 1 כפיות אורגנו יבש

כף פפריקה מתוקה

כפית פלפל שחור

1/2 1 כפיות מלח

אופן ההכנה: קוצצים את הבצלים, ומטגנים עד הבצל הלבן עד להשחמה. מתבלים את הבצל בפפריקה, אורגנו, מלח ופלפל שחור, מוסיפים את הבשר הטחון והבצל הירוק הקצוץ, ותוך כדי מפוררים את הבשר בעזר כף עץ. מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה, טועמים ומשפרים תיבול לקראת סוף הבישול. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים (אם יש). מניחים בצד לצינון. כשהתערובת קרה לגמרי, קוצצים את הביצים הקשות ומוסיפים לתערובת יחד עם הזיתים, ומערבבים.

מילוי פטריות

מה צריך?

2 סלסילות פטריות טריות

2 בצלים בינוניים

5 שיני שום

2 גבעולי סלרי

גזר

1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים

קורט מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה: פורסים דק את הפטריות, וקוצצים דק את הבצלים, השום, הסלרי והגזר. מטגנים את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את השום ומטגנים עד שעולה ריח שום, מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים יחד עד לריכוך, במשך 10 דקות. מוסיפים את הפטריות, ומטגנים 3-4 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מוסיפים את עלי הבזיליקום לתערובת, ומערבבים היטב. מניחים בצד עד לצינון מלא וממלאים.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
המון תודה!
יפעת09.12.16
1
לכבוד החגים מותר לטגן. זה מאכל הודי טעים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יפה יוסף21.09.15
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

האיש שחלם חלום:

לא תאמינו מה הוצע לדוד (60) שחלם כל חייו להרוויח מנדל"ן

כיכר בשיתוף סיני השקעות | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דיגיטלי, חכם ויעיל 

רכב חדש? חתונה בלי חובות? זה לא חלום רחוק! לחץ כאן >>

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם