כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקציצות בשר אפויות

ליהנות בלי לספור קלוריות: מתכון לקציצות בשר אפויות בציפוי פריך, שמכינים במהירות - מערבבים, מגלגלים ולתנור. ומה עושים עד שהקציצות מוכנות? חותכים סלט ירקות ענק ומפנק ויש לכם ארוחה קלילה וטעימה לכל המשפחה (מתכונים, אוכל)

8
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ד בתשרי | 26.10.16
קציצות בשר בתנור
קציצות בשר בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחון
  • 2 בצלים
  • 1/2 צרור עלי פטרוזליה
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם פנקו
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת קציצות בשר:

1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות, ומרפדים תבנית אפייה.

2. קוצצים דק את הבצלים ומטגנים במעט שמן, עד להשחמה קלה. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

3. קוצצים את הפטרוזיליה לקערה, ומערבבים יחד הבשר הטחון, הבצל המטוגן והביצה. מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים יחד בידיים עד לקבלת עיסה אחידה.

4. יוצרים קציצות פחוסות (כדור מעוך מעט) מהעיסה, מגלגלים בפירורי הלחם ומניחים בתבנית, ברווחים שווים.

5. אופים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, באמצע האפייה הופכים את הקציצות, כך שהן יאפו היטב ויקבלו גוון שחום אחיד.

6. במקביל, חותכים סלט ירקות עשיר ומגוון ומגישים יחד עם פירה תפוחי אדמה עשוי היטב.

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
4
אני עושה וזה יוצא מוצלח מאוד. אבל צריך לרסס נייר אפיה בשמן. להניח עליו את הקציצות. ולרסס מעליהן . ואגב אני לא שמה ביצה . וזה יוצא מאוד טעים ועסיסי
יהודיה27.10.16
3
מישהו ניסה שזה לא יוצא יבש מדי? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נאוה26.10.16
לדעתי, שכחו לכתוב שצריך להוסיף שמן. או בעיסה או בתבנית. הן יצאו יבשות ולא השחימו בכלל.
הכנתי02.11.16
2
רצוי לשים מעט אבקת סודה לשתייה בתערובת.משפר המירקם וגם אורירי.
חיים05.02.17

הצגת כל התגובות

1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אור07.03.16
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בשיתוף אנשי מקצוע

האם אתה תהיה מה"משפיענים" שמשנים באמת אלפי בתים בישראל?

כיכר בשיתוף למען ילמדו | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ספיישל לחג

אפילקציה חדשה למהדרין: מטיילים חוויתי בירושלים

כיכר בשיתוף הרל"י | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אין מה לדאוג

השנה יש דרך מהודרת במיוחד להוסיף טעם לפסח >>

כיכר בשיתוף ספרייט | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם