כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לכיסוני קורזה מסורתיים של השף מיכאל אמאייב

הגרסה הקווקזית לקרעפלאך - כיסונים מבצק ללא שמרים ממולאים בבשר בקר או כבש. התוצאה טעימה, עסיסית ויפה לעין. מתכון של שף מסעדת שאלוט הכשרה למהדרין לקורזה מסורתי (מתכונים, אוכל)

3
kikar.co.il בשיתוף מסעדת שאלוט | כיכר השבת | י"א בתמוז | 05.07.17
כיסוני קורזה מסורתיים
כיסוני קורזה מסורתיים (צילום: שאלוט)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 400 גרם קמח חיטה מעולה
  • 100 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כפית מלח שולחן

למילוי:

  • 400 גרם בשר בקר טחון פעמיים
  • 100 גרם מים פושרים
  • 150 גרם בצל
  • 1 עגבנייה בשלה, מקולפת
  • 20 גרם פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קורזה:

1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המים והמלח ולשים עד שהבצק נפרד בקלות מהדפנות. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך כ-30 דקות.

2. במקביל, מכינים את המילוי. קוצצים דק את הבצל, העגבנייה והפטרוזיליה (אפשר להשתמש בבלנדר).

3. בקערה, מערבבים בידיים את הבשר הטחון עם תערובת הבצל-עגבנייה-פטרוזיליה והמים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.

5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ, על כל עיגול בצק מניחים כפית גדושה מהמילוי ובידיים מקומחות, סוגרים כל אחד בצורת צמה.

6. מרתיחים סיר מלא מים, ומכניסים פנימה את הכיסונים במשך 6-7 דקות, עד שהם צפים למעלה. בעזרת מקפה, שולים את הכיסונים בזהירות לצלחות עמוקות ומגישים חם. מומלץ להגיש 15 קורזה לסועד לצד רוטב עגבניות.

שאלוט - מסעדת בשרים כשרה למהדרין | הברזל 3 רמת החייל, תל אביב | טלפון: 03-732-4411. משגיח במקום

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
קורזה זהו מאכל של יהודי קווקז שטיפה דומה לדןשפרה של עדה בוכרית. אישית מעדיף את הקורזה עם בשר הבקר. טעים!
ללא שם17.04.20
2
כל הכבוד תשלח עוד מתכונים קל ומיוחד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עטרה דומיניק07.07.17
1
הכי טעים עם רוטב של תמר הינדי שנקרא בקווקזית ״תורשי״ (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מ18.07.17
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עסקת אקזיט נדירה

הייתם מאמינים? התפנו קרקעות בהרצליה!

כיכר בשיתוף פדרמן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם