כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לבשר צלוי בתנור עם ברוקולי ברוטב סויה ושום פיקנטי

תוך 15 דקות על שולחנכם: ארוחה משפחתית בגרסה בריאה יותר לאחת המנות הקלאסיות בסין עם נתח בשר מעולה שככל הנראה אתם לא מכירים - נתח מספר 17 או בשמו "פַלְדָה". נתח עשיר שיתחבב מיד על כל חובב בשר, אך יש לוודא שאתם מקבלים נתח איכותי מקצב אמין (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ז בחשוון | 05.11.18
בשר צלוי בתנור עם ברוקולי
בשר צלוי בתנור עם ברוקולי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה5 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס רוטב סויה
  • 4-5 שיני שום, כתושות דק או מרוסקות
  • 2-3 כפות דבש
  • 2 כפות סוכר חום
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2-3 כפיות ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית מלח גס (אופציונלי. זכרו שרוטב הסויה מלוח בעצמו)
  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
  • קמצוץ שבבי פלפל אדום מיובש
  • 450-550 גרם סטייק שנחתך מנתח מספר 17*
  • 4-6 כוסות פרחי ברוקולי
  • 1 כף קורנפלור + 1 כף מים קרים (אופציונלי, לקבלת רוטב סמיך יותר)

אופן ההכנה:

*בקשו מהקצב לחתוך את הנתח לסטייקים עם כיוון הסיבים, כך כשתגיעו הביתה, תוכלו לחתוך אותו בקלות לנגיסים - ריבועים או רצועות - נגד כיוון הסיבים.

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר כסף.

2. בקערה גדולה, מערבבים היטב את רוטב הסויה, השום, הדבש, הסוכר החום, שמן השומשום, חומץ האורז, הג'ינג'ר, מלח, פלפל שחור ושבבי פלפל מיובש.

3. מוסיפים את רצועות / ריבועי הסטייק לתערובת ומניחים בצד להשריה של 10-15 דקות לפחות עד שעה שלמה.

4. בעזרת מלקחיים או כף מחוררת, מסדרים את רצועות הסטייק בתבנית עם רווחים ביניהן.

5. מוסיפים את פרחי הברוקולי לרוטב, ומערבבים כך שיקבלו ציפוי מהיר. הם רק צריכים להירטב קלות. מעבירים את הברוקולי לתבנית, ומפזרים את הפרחים בין הבשר. שומרים בצד את הרוטב.

6. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהבשר מוכן וניתן לנעוץ מזלג בקלות בברוקולי.

7. לא חובה: במקביל, ניתן להרתיח בסיר קטן את הרוטב שנותר. מערבבים היטב את הקורנפלור והמים בקערה קטנה ויוצקים לסיר לאחר הרתיחה. מערבבים ללא הפסקה במשך 30 שניות עד שמתקבל רוטב סמיך מאוד והקורנפלור נמס לגמרי. אפשר להוסיף עד רבע כוס לדילול.

אופן ההגשה: לאחר שהבשר והברוקולי מוכנים, יוצקים עליהם את הרוטב, מקשטים בבצל ירוק פרוס ושומשום ומגישים מיד, עם אורז לבן. הכי טעים להגיש טרי, אך ניתן לשמור בכלי אטום במקרר עד 5 ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בריאות זה הכול

משקפי ראיה חינם לילדים? זה לא הכל

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

להילחם בשדה הקרב הדיגיטלי

מהפכת הסייבר של המגזר החרדי

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם