כיכר השבת

ארוחה בסיר אחד

מתכון לקציצות בשר ואורז ברוטב אדום בסגנון פרסי

שאנחנו אוהבים לקרוא להן "קיפודים" בזכות האורז שעומד לו בגאון ומדמה את קוצי הקיפוד. קציצות בשר ואורז בסגנון פרסי - כלומר עם המון עשבי תיבול - שמתבשלות בסיר אחד עם רוטב מופלא של עגבניות, שזיפים ולימונים מיובשים (מתכונים, אוכל)

4
רותם ליברזון | כיכר השבת | כ"ה בתמוז | 28.07.19
קציצות בשר ואורז ברוטב אדום
קציצות בשר ואורז ברוטב אדום (צילום: מתוך הבלוג של רותם ליברזון)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • 500 גרם בשר טלה טחון
  • 1/2 1 כוסות אורז בסמטי בלבד
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 כוס כוסברה קצוצה דק
  • 1/2 כוס נענע קצוצה דק
  • 1 כפית כורכום

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 1 קופסת שימורים (400 גרם) של עגבניות מרוסקות
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 5-6 שזיפים מיובשים
  • 5-6 לימונים מיובשים (ניתן לקנות בכל השווקים)

אופן ההכנה:

1. מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד להשחמה קלה. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב עם כוס וחצי מים ומבשלים על אש קטנה במשך כ-30 דקות, עד שהשזיפים והלימונים המיובשים רכים.

2. במקביל, מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ולשים כ-10 דקות עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה קציצות בגודל של שזיף ולאחר שהרוטב התבשל (סעיף 1), מניחים אותן בעדינות בסיר עם רווח קטן ביניהן. הרוטב צריך לכסות מעט מעל חצי קציצה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 20 דקות. מגישים מיד, חם.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מאכל זה מקורו בפרס ונקרא כפתה ברנג'י רק שהרוטב צהוב טעים מאוד
שרה29.07.19
יודעת לתת לי מתכון מדויק בבקשה ?
מחני שרה14.11.22
1
מה תפקיד האורז לאן הוא נעלם?
יוסי28.07.19
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בזמן המסוגל

הם יהיו שם לבד ביער, במשך כל החג, רק בשביל להתפלל עליכם  במקום הקדוש

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם