כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקציצות בשר עם אפונה שהילדים יטרפו

דניאלה שרביט היא מאפרת ומעצבת שיער בעלת ידי זהב, שגם חוטאת בבישול ואפיה מדי פעם וחשבון האוכל שלה באינסטגרם מונה למעלה מארבעה עשר אלף עוקבים, ולא בכדי. הפיד שלה אסתטי במיוחד ומעורר תאבון. הנה המתכון שלה לקציצות בשר מתובלות עם אפונה, שמכינים בקלות ובמהירות (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"א בכסלו | 09.12.19
לא יישאר פירור: קציצות בשר עם אפונה
לא יישאר פירור: קציצות בשר עם אפונה (צילום: מתוך האינסטגרם danielafooood@)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לקציצות:

  • 1/2 ק"ג בשר טחון טרי
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים
  • 1 תפוח אדמה קטן, מגורר דק
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 חבילת כוסברה קצוצה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט קינמון
  • קורט כמון
  • קורט שום גבישי
  • קורט פפריקה מתוקה
  • קורט תערובת תיבול לשווארמה

לרוטב:

  • 1 בצל גדול, פרוס לרצועות
  • כמה עלי סלרי (כולל הגבעולים), חתוכים גס
  • 1 חבילה של אפונה גדולה
  • 2-3 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • קורט כמון
  • קורט כורכום
  • קורט שום גבישי
  • קורט חוויאג' / תערובת תיבול לשווארמה
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את כל הבצלים, עד להזהבה.

2. מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות (כולל שני שליש מכמות הבצל המטוגן) ומערבבים היטב.

3. מוסיפים לסיר את עלי הסלרי והאפונה. מוסיפים את המים והתבלינים.

4. מוסיפים את הקציצות לסיר כשהמים רותחים ומבשלים על אש נמוכה-בינונית כשעה. אם רואים שיש הרבה נוזלים, מורידים את המכסה ומצמצמים.

5. מגישים עם אורז לבן.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אין דברים כאלה היא אלופה
ללא שם09.12.19
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים!

הזוי: מזכיר בת"ת ניצל מחוב של מיליון שקל

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם