כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לקציצות בשר אפויות ברוטב קארי וקוקוס

אנחנו תמיד אופים קציצות בתנור במקום לטגן אותן. לא יודעים מה אתכם, אבל יש לנו אפס עניין לעמוד ליד הכיריים הלוהטות במשך חצי שעה. לא, תודה! בנוסף, אפייה מסייעת לקציצות לשמור על צורתן ומונעת מהן להתייבש (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ב בכסלו | 10.12.19
מתכון לקציצות בשר אפויות ברוטב קארי וקוקוס
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג בקר טחון
  • 2 כפות חלב סויה
  • 2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
  • 1 כפית צ'ילי גרוס
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית כתית
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 פיסת זנגביל, קלופה ומגורדת
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1 פחית חלב קוקוס לא ממותק
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/3 כוס כוסברה טריה, קצוצה בצורה גסה
  • אורז לבן או חום, להגשה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-230 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מכינים את הקציצות: בקערה בינונית מניחים את הבשר הטחון, חלב הסויה, הבצל הירוק, 1/2 כפית מאבקת הצ'ילי וקורט של מלח ופלפל. בעזרת הידיים מערבבים היטב עד לאיחוד. משמנים את הידיים במעט שמן זית ומגלגלים את התערובת ל-15 עד 20 כדורים. מניחים את הקציצות על התבנית המוכנה ואופים עד שהן פריכות מבחוץ ומבושלות, במשך 13-15 דקות.

3. בינתיים, מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא מתרכך, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את השום והזנגביל ומבשלים עד שהם מדיפים ריח, בערך 5 דקות נוספות. מערבבים פנימה את שארית כפית הצ'ילי, אבקת הקארי והקינמון ומבשלים עד להדפת ריח, במשך כדקה. מערבבים פנימה את חלב הקוקוס וחצי כוס מים, מגבירים את החום לבינוני-גבוה ומביאים את הרוטב לרתיחה. מבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט, במשך כ-5 דקות. מערבבים פנימה את מיץ הלימון.

4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב מסמיך, כ-5 דקות נוספות. מורידים את המחבת מהאש ומערבבים פנימה את הכוסברה. מגישים את הקציצות והרוטב עם האורז.

ניתן לאחסן את השאריות בכלי אטום לאוויר במקרר, עד שלושה ימים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חצי מחיר מת"א

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף ברטניה ישראל | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אין מחירים כאלה!

מטורף: דירה על הים בפחות מ-16,000 שקלים למ"ר

כיכר בשיתוף פוואר גרופ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

חווית הלידה

מלון או מחלקת יולדות? תקראו ותחליטו

כיכר בשיתוף מעיני הישועה | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם