כיכר השבת

מתכון לסיגר במילוי בשר מתקתק עם חמוציות וצנוברים

השפית מורן פינטו עם מתכון לסיגר במילוי בשר מתקתק עם חמוציות וצנוברים - מושלם כפינגר פוד שטעים להגיש עם סלט עגבניות חריף. אירוח חמים וטעים לאור החנוכייה (מתכונים, אוכל)

2
מורן פינטו | כיכר השבת | כ"ד בכסלו | 22.12.19
סיגר במילוי בשר מתקתק
סיגר במילוי בשר מתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי סיגר
  • 500 גרם בשר טחון איכותי
  • 200 גרם שומן טחון
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 חציל
  • חופן חמוציות, קצוצות דק
  • חופן צנוברים, קלויים
  • מלח ופלפל שחור
  • שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1. קולים את החציל בתנור ומקלפים אותו לקערה.

2. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל להזהבה עדינה. מוסיפים את הבשר והשומן ומפוררים אותם בעזרת כף עץ. ממשיכים לטגן ולפורר עד שהבשר מקבל גוון אפור.

3. מוסיפים למחבת את החציל הקלוי, החמוציות והצנוברים, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס ומערבבים הכל יחד במשך דקה, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. מעבירים את התערובת לקערה, ממתינים 15 דקות לפחות לצינון ואז מזלפים מעל את הטחינה הגולמית ומערבבים.

5. על משטח עבודה נקי, פותחים עלה סיגר, מניחים כף גדושה בשליש התחתון של העלה ומורחים אותה מעט לצדדים. מקפלים על המילוי את החלק התחתון של העלה, ואז מקפלים למרכז את השול הימני והשול השמאלי ולבסוף מגלגלים את הכל לרול. מערבבים מעט קמח עם מים ומדביקים את "התפר" של הסיגר כדי שלא ייפתח.

6. בסיר או מחבת עמוקה, מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 5 ס"מ) וכשהשמן חם, מטגנים בו את הסיגרים עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם סלט עגבניות חריף.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם אפשר לאפות בתנור עם מעט ספריי שמן?
נאוה22.12.19
כן, ניסיתי את זה יצא ממש טוב
מוישי23.12.19
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

יום פתוח בזום

בוגרי תואר ראשון? זו הדרך שלכם להתקדם לקריירה מצליחה

כיכר בשיתוף העברית | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

פארק מגורים חדשני

דירת החלומות שלכם במיקום הכי מבוקש בירושלים >>

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

דואגים ליופי שלך

מלחמה?- זה לא אומר שאת צריכה להישאר עם שיער מיותר

כיכר בשיתוף אפילוגיק | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם