כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון למרק בשר וירקות מחמם ומלא טעם

מסוג המנות שמכינים בשיטת "ערבב ושכח" - על הכיריים, למשך שעתיים, עד שהבשר נעשה רך והמרק סמיך ומהביל. מתכון למרק בשר וירקות טעים ופשוט להכנה שכל אחד צריך לדעת להעמיד והוא נשמר היטב במקרר (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ט"ו בטבת | 12.01.20
מרק בשר וירקות טעים ומחמם
מרק בשר וירקות טעים ומחמם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 750 גרם בשר נתח מס' 8
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 כרישות, שטופות ופרוסות דק
  • 4 גבעולי סלרי, קצוצים דק
  • 3 גזר קלופים, וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 לפתות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 3 עלי דפנה
  • 400 גרם קוביות עגבניות משימורים
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 4-6 כוסות ציר ברק או מים עם אבקת מרק

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר גדול ועמוק על אש גבוהה. מייבשים את הבשר בעזרת נייר סופג, מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור.

2. מוסיפים את הבשר לסיר ומשחימים אותו היטב משני הצדדים. מוציאים ומניחים בצד.

3. לאותו סיר, מוסיפים את הבצל, הכרישה, הסלרי, הגזר והלפת ומטגנים אותם יחד במשך 15-10 דקות, עד שהם מתחילים להתרכך ולהתקרמל.

4. מוסיפים את השום, הרוזמרין ועלי הדפנה ומטגנים עוד דקה.

5. מוסיפים את העגבניות ורוטב הסויה ומגרדים את החלקים שנדבקו לתחתית הסיר, כדי שלא יישרפו.

6. מחזירים את הבשר לסיר, יוצקים מעל ציר מרק עד שהכל מכוסה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מכסים את הסיר ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 90-120 דקות, עד שהבשר רך.

7. מוציאים את הבשר מהסיר, גורסים אותו בעזרת 2 מזלגות ומסירים את העצמות. מגביהים לאש בינונית ומחזירים את הבשר. מבשלים במשך 10 דקות. בשלב זה ניתן להוסיף כף קורנפלור כדי להסמיך את המרק. מוציאים את עלי הדפנה מהמרק ומגישים חם לצד לחם פריך.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בשר

פתיתים בולונז בסיר אחד: בריא ופיקנטי 

ורד כהן | 16.01.24

ללקק את האצבעות

מוקפץ בשרי זריז עם ברוקולי בסיר אחד

ורד כהן | 09.01.24

מנה בצ'יק צ'אק

שווארמה בטורטיה שניצל- קריספי, יוקרתי וטעים!

אוראל בראל | 16.11.23
ש

מיוחד לפורים

מתחת ללחם מסתתר תבשיל בשר מושלם

אוראל בראל בשיתוף ב'וצרי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

וואו: "מלפוף" - כרוב שלם ממולא בשר ואורז

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

'ווסט פארק' בירושלים

הזדמנות חסרת תקדים למשפרי דיור בפארק מגורי היוקרה החדש

כיכר בשיתוף ווסט פארק | מקודם
ש

מיוחד

כך תכינו סטייק מהיר במחבת עם נתח דנבר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

רביולי אסאדו: כיסוני פסטה במילוי בשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ליד החנוכיה

מה תגישו היום? סופגניית המבורגר כמובן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

אסאדו קרוקטס: כדורים פריכים במילוי מענג

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכולם ובחינם

באו לטייל בחול המועד בחינם >>

כיכר בשיתוף בנק הפועלים | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כך תכינו "קציצות אבוחצירא" מושלמות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

מאפה שהוא ארוחה שלמה: לחמניות בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

לא התבלבלנו - וזה גאוני: שווארמה מופלטה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בול להיום: תבשיל נקניקיות מרגז ופתיתים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

כמה שזה טעים: לחמניות באן ובשר מפורק

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

הכי טעים שיש: ספגטי ברוטב בולונז עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ל"ג בעומר

מה אוכלים ליד המדורה? אנטריקוט בטורטיה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

ארוחה לכל המשפחה: לזניה בשרית טעימה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם
ש

מדריך וידאו מפורט

כך תתקתקו "על האש" שווה כמו מקצוענים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

"לוליפופ" על האש: שיפודי בשר עסיסיים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

המבורגר מהיר וטעים של וול דאן, התוספות - עליכם

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם