כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לקובה סלק טעים ועסיסי כמו של סבתא

חורף אמיתי ישטוף אותנו השבוע בסערה - ראיתם מה עשינו כאן? - ולכבודו, מלי יהודיוף תלמד אתכם להכין קובה סלק טעים ומשביע: קציצות סולת שמנמנות במילוי בשר נדיב ומתובל היטב, עטופות במרק מחמם. וגם: כך תשמרו על מרק בגוון אדום עז (מתכונים, אוכל)

10
מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' באדר | 16.02.21
קובה סלק
קובה סלק (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

למרק:

  • 3 כפות שמן
  • 3 בצלים, חתוכים לקוביות קטנות
  • 4 סלקים (לא מבושלים), מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 4 ענפים של סלרי ללא העלים, חתוכים לקוביות קטנות
  • מיץ מלימון אחד
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1 כף חומץ תפוחים (לשמירה על צבע אדום עז ותוספת נהדרת לטעם)
  • 6 שיני שום, כתושות
  • 3 כפות סוכר (לאיזון החומציות)
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כף גדושה מלח
  • 2 כפות פפריקה מתוקה בשמן

לבצק הקובה:

  • 4 כוסות סולת (יש לברור לפני השימוש)
  • 1 כוס ג'ריש טחון דק דק
  • 5 כפות שמן צמחי (קנולה)
  • 2 כפות מלח  
  • 1/2 2 כוסות מים

למילוי:

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 500 גרם בשר בקר טחון  
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 חבילת כוסברה, קצוצה
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
  • 1/2 כפית ראס אל חנות
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית כמון

אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת המרק:
1. בסיר גדול ועמוק מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את קוביות הסלק ומטגנים יחד במשך 2-3 דקות (פעולה שמעניקה למרק את צבעו).

2. מוסיפים את קוביות הסלרי, מיץ הלימון, רסק העגבניות, חומץ התפוחים, השום הכתוש, סוכר, מלח, פלפל שחור ופפריקה ויוצקים על הכל מים רותחים עד ל-3/4 מגובה הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה ועוברים להכנת הקובה.

הכנת הקובה:
3. בקערה גדולה, מערבבים את הסולת והג'ריש. מערבבים פנימה גם את המלח והשמן ולבסוף את המים. ממשיכים לעבד עד לקבלת עיסה בצקית. מניחים בצד עד שהבצק סופח את המים והופך לאלסטי ונוח למגע.

הכנת המילוי:
4. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו בעזרת מזלג. מוסיפים גם את הכוסברה והפטרוזיליה, את השום והתבלינים, מערבבים ומבשלים במשך 10 דקות. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

הרכבת כדורי הקובה:
5. כדי לקבל כדורי קובה עגולים ואחידים, משתמשים בתבנית עם 20 שקעים קטנים. מרפדים כל שקע בריבוע של ניילון נצמד בגודל 15X15 ס"מ. לוקחים כמות שווה מהבצק וממלאים בכל שקע ואז בעזרת כפית, מרפדים בבצק את תחתית ודפנות השקע.

6. מחלקים את תערובת הבשר בין השקעים ואז מחברים את שולי הניילון הנצמד לאמצע ומסובבים, כך שבפנים יתקבל עיגול אחיד. מהדקים בעזרת אטב כביסה (חדש כמובן) או קושרים.

(צילום: מלי יהודיוף)

7. מסדרים במגש את כל כדורי הקובה ומעבירים למקפיא למשך 20 דקות להתייצבות.

(צילום: מלי יהודיוף)

8. כשהמרק מבעבע, מקלפים את הניילון מהכדורים ומניחים אותם בעדינות במרק. טועמים את המרק ומשפרים תיבול או מוסיפים מים, אם יש צורך. מבשלים יחד במשך 40 דקות על אש בינונית-נמוכה.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
10
תודה מלי !
לאה 16.02.21
9
מגניב הקטע עם התבנית!!!!!! אהבתי
רעיןן מגניב16.02.21
8
איך בודקים סולת? א"א למצוא סולת נקי מחרקים וחבל
איך16.02.21

הצגת כל התגובות

7
וואי וואי מזה כל הטגנולוגיות האלה לא היו תבניות שקעים בימינו
סבתא עירקית16.02.21
6
אמא שלי משתמשת בקופסאות פלסטיק של קרמבו של שטראוס.זה ממש מוצלח ושמה בין הקובה לקופסא שקית ניילון.מקפיאה ויוצא מושלם
בת מלך16.02.21
5
אהבתי את הרעיון איך לגלגל מעניין לנסות
48T17.11.22
4
בתור אחת ממוצא כורדי זה לא נראה מתקרב למה שסבתא שלי עושה זה ממש בהיר מי שרוצה טיפ לצבע של סלק שיתפוס ולא חום ורדרד שתוסיף קצת סודה לשתיה תראו איך שזה עובד זה סוד של סבתא!!!!!!!!!! אגב המאכל שאני הכי אוהבת אבררר זה קובת סלק אימאאאאא רק להיזכר בזה עולה לי ריר...
טבריינית17.02.21
3
מתכון טוב אבל בתור כורדיה שמגלגלת שנים חבל על העבודה הרבה שכתובה במתכון פשוט לשטח לדיסקית להניח באמצע כף מהמלית וליסגור בתנועות סיבוביות חבל שאין אפשרות להעלות תמונות יש לי סירטונים שאני מגלגלת יש המון מרקים מרק במיה וסלק וחמוסטה וקובה מטפוניה וקובה סיסקא בקיצור אוכל ממכר וחוויה במיטבח תודה מלי על ה
מירב בן חמו16.02.21
2
וואוווו מתכון מעלף!!!!! מלי את אלופה!!!
נועה17.02.21
1
הכנו, יצא ממש טעים, ואנחנו רגילים לאכול קובה סלק שנים. תודה רבה!
ללא שם19.02.21
ממולאים
ש

אף אחד לא ירגע עד שהסיר הזה לא יחוסל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מה אוכלים היום?

בצלים ממולאים נפלאים שכל אחד יכול להכין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אוכל של בית

פלפלים ממולאים בשר ואורז ברוטב עגבניות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מה אוכלים היום?

ריח של בית: פלפלים ממולאים בבשר ואורז

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 27.10.21

לכבוד שבת

כרוב ממולא בבשר ואורז ברוטב עגבניות

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.03.21
ש

מוצף בפניות

התעוררות עצומה למצוות תפילין בכל חלקי העם

אסף מגידו | מקודם

מתכונים לשבועות

שבועות - התחלנו: בצלים ממולאים חלומיים

מורן פינטו | 25.05.20

מה נאכל היום?

פלפלים ממולאים בקינואה ושעועית שחורה - בסגנון מקסיקני

כיכר אוכל | 26.11.19

הארוחה החשובה ביום

סירות אבוקדו אפויות עם ביצת עין וסלמון מעושן

כיכר אוכל | 12.11.19

מה נאכל היום?

מתכון לקנלוני במילוי עוף ובטטה - ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 04.09.19
ש

חצי מחיר מתל אביב

משרדים ב-100 אלף ₪ והשאר ב-24 תשלומים

כיכר בשיתוף בריטניה ישראל | מקודם

מה נאכל היום?

מפרום בתוספת בצלצלים

אושרית אברג'יל | 02.09.19

מיוחד לתשעת הימים

בצלים ממולאים בריזוטו וגבינות ברוטב פטריות, ערמונים ויין לבן

אושרית אברג'יל | 05.08.19

מה נאכל היום?

בסיר אחד: קישואים ממולאים וקציצות ברוטב עגבניות

אושרית אברג'יל | 02.07.19

מה אוכלים היום?

מה אוכלים היום? עגבניות ממולאות בכל טוב

כיכר אוכל | 22.11.15
ש

לסיים מסכת אחרי מסכת

2 מליון ₪ הושקעו בפרוייקט הדיגיטל התורני - הצטרפו >>

כיכר בשיתוף יומי | מקודם

סירות חצילים עם גבינות ועשבי תיבול

כיכר השבת | 31.08.14

סירות חצילים במילוי עגבניות וגבינות

כיכר השבת | 28.08.14

סירות קישואים במילוי ירקות מוקפצים

כיכר השבת | 19.08.14

ארוחה ל-2 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

כיכר אוכל | 14.06.14
ש

מודל מנצח

להקים עסק דיגיטלי מניב: הכירו את סמרטה

כיכר בשיתוף מרקטיזים | מקודם

ארוחה ל-6 סועדים

ממולאים עסיסיים כמו של סבתא

מורן פינטו | 04.06.14