כיכר השבת

Home Made

מתכון לחומוס ביתי מוצק וקטיפתי

המתכון האולטימטיבי לחומוס ביתי מוצק וקטיפתי - תוכלו להגיש בשבת, ואם תכפילו כמויות, תקצרו מחמאות בכל ימות השבוע (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ד בסיון | 30.06.16
חומוס ביתי מוצק וקטיפתי
חומוס ביתי מוצק וקטיפתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות גרגרי חומוס - לפני בישול או מקופסת שימורים
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1 כף מים חמים
  • 1 שן שום טריה
  • 1 לימון קטן, סחוט היטב
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן הכנת חומוס ביתי:

רגע לפני: ניתן להשתמש בחומוס נא (לפני בישול) או בחומוס בקופסת שימורים. אמנם חומוס בשימורים יקצר משמעותית את זמן ההכנה, אך החומוס הנא בריא יותר ועדיף להשתמש בו. רק קחו בחשבון השרייה במים למשך לילה ובישול נוסף של שעתיים.

1. אם בחרתם בחומוס מקופסת שימורים - שטפו היטב את הגרגרים מהמים שבקופסה, עד שהמים שקופים יחסית, ומייבשים היטב על מגבת נקייה.

אם בחרתם בחומוס נא - השרו את הגרגרים ב-12 כוסות מים למשך לילה, מסננים היטב ומעבירים לסיר. ממלאים את הסיר במים שיכסו את הגרגרים, מוסיפים 1 כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. כשעולה קצף מהסיר, מנמיכים לאש קטנה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעתיים. מסירים מהאש ומניחים לצינון.

2. שומרים בצד כמות קטנה מהגרגרים לקישוט החומוס, ואת כל השאר מעבירים למעבד מזון. טוחנים היטב את הגרגרים.

3. מוסיפים את הטחינה, המים, מיץ הלימון, שן השום, המלח, הכמון ושמן הזית, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. טועמים את החומוס, ומשפרים את המרכיבים, אם צריך - תוספת של לימון, מלח, טחינה לעיבוי המרקם או מים לדילול המרקם.

מגישים עם זילוף נדיב של שמן זית ופפריקה מתוקה, מוסיפים במרכז מספר גרגרים מבושלים וניתן לפזר גם פטרוזיליה קצוצה.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
רצוי להשתמש עם גרגירים קטנים ולא גדולים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שמעוו01.07.16
1
האם ניתן להקפיא את המימרח ולהפשיר כל פעם קופסה? תודה על מענה
ליבוביץ חדווה29.03.20
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

בדוק!!

הלוואת חג מיוחדת 30,000 ש"ח ללא ריבית

כיכר בשיתוף מרכנתיל | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21