כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לרוטב גבינה קטיפתי וממכר - ופרווה לגמרי

רוטב גבינה הוא תוספת מבורכת לסלטים ופסטות ומצוין כמטבל לצ'יפס או לחטיפים מלוחים, אבל מה אם היינו אומרים לכם שאפשר להגיש אותו גם עם בשר? קבלו את הגרסה הטבעונית הנהדרת לרוטב "גבינה" פיקנטי (מתכונים, אוכל)

3
כיכר אוכל | כיכר השבת | י' בטבת | 18.12.18
רוטב גבינה טבעוני
רוטב גבינה טבעוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כפות שמן צמחי
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 1 פלפל ירוק חריף, ללא זרעים, קצוץ
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית כוסברה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה טחונה
  • 1/2 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 תפוח אדמה קטן בקליפה אדומה, מקולף וחתוך לקוביות
  • 1/2 1 כוסות חלב שקדים
  • 1/4 1 כוסות קשיו גולמי
  • מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
  • רוטב חריף (אופציונלי, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

1. בסיר בינוני, מחממים את השמן על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות, במשך כ-4 דקות. מוסיפים את הפלפל הירוק והשום ומאדים עוד דקה.

2. מוסיפים את הכמון, הכוסברה, הפפריקה והפפריקה המעושנת, מאדים במשך דקה ומערבבים פנימה את תפוחי האדמה, חלב השקדים והקשיו.

3. מביאים את התערובת לבעבוע עדין, ואז מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15-17 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.
4. במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר, טוחנים לתערובת חלקה.

5. יוצקים את הרוטב לסיר, מתבלים במלח ופלפל שחור ואם רוצים, מוסיפים רוטב חריף לפי הטעם ומבשלים על אש נמוכה לחימום. מסירים מהאש.

עם מה מגישים רוטב גבינה? הרוטב הזה פרווה - אז אפשר להגיד ש...עם הכל! הרוטב מעולה לצד סלטים קרים, לערבוב עם פסטות מבושלות, כמטבל לצ'יפס / ירקות מטוגנים או אפויים ולחטיפים מלוחים וכן, גם על הסטייק או ההמבורגר שלכם. ואוקיי, אם אתם נחרדים מהחיבור, אתם יכולים לקרוא לו "המטבל הסודי של כיכר".

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
2
עד כמה נחוץ תפוח האדמה במתכון? אפשר להשמיט?
מירה19.12.18
שהוא אחראי לתת מרקם סמיך לכל העסק הזה,אחרת זה יהיה מרק ולא רוטב. אני לא לוקח אחריות אבל אוליי אפשר להחליף אותו עם קורנפלור,
dudidu19.12.18
1
אני לא אוכלת תפוחי אדמה. אם ניתן להחליף את התפוח אדמה במשהו אחר
לירון26.01.19
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

כלי קודש

אברכים טוענים: זאת השיטה להישאר בכולל ולהתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

זה וואו

יש תחליף לנדל"ן: אתר שמייצר הכנסה חודשית

כיכר בשיתוף דיגיטל פרופטי | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

מבצעים של פעם בשנה

מוסד הרב קוק; לא הספקתם להגיע למכירה? כנסו >>

כיכר בשיתוף מוסד הרב קוק | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

הצדיק הבטיח והצדיק מקיים

האברך הזה קנה בית בבניין מפואר בגוש דן >>

כיכר בשיתוף הצדיק מיבנאל | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21