כיכר השבת

תוצרת בית

מתכון לחמאה ביתית שנותנת פייט לכל מחסור שיש

מחסור בחמאה או לא, לכל דבר יש תחליף - וטוב שכך. הנה מתכון לממרח השמנוני והכה טעים הזה בגרסת הום מייד, שמכינים ממרכיב אחד בלבד, כך שלא תצטרכו לוותר על הארוחה החשובה ביותר ביום (מתכונים, אוכל)

33
כיכר אוכל | כיכר השבת | כ"ה בתשרי | 24.10.19
מתכון לחמאה
מתכון לחמאה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38%

אופן ההכנה:

1. מקציפים את השמנת במהירות נמוכה, במשך 2 דקות.

2. לאחר מכן מגבירים את המהירות וממשיכים להקציף, עד שהשומן נפרד מהנוזלים.

3. מסננים במסננת ומעבירים לצנצנת אחסון.

33 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
28
מתכון בולשיט
ללה26.10.19
27
אחלה מתכון
רוית 26.10.19
26
זה הגיוני מאוד גם לשפית קרין גורן יש מתכון וסרטון איך מכינים חמאה בייתית לחלוטין זה ממש אותו מתכון תבדקו
בעילום שם25.10.19
לא צריך את קרין גורן בשביל זה, זה ידוע
..26.10.19

הצגת כל התגובות

25
מה המשקל של החמאה שיוצאת מ 500 מ"ל שמנת מתוקה
זהבה 26.10.19
24
את השמנת מקציפים לקצפת כרגיל אבל ממשיכים להקציף גם לאחר שנוצרה קצפת, תהליך שלוקח כ 10 דקות בערך עד שכל השומן (חמאה) נותר על המקציפים ובקערה יש נוזלים. את הנוזלים לשפוך ומה שנצמד למקציפים זוהי החמאה. אפשר להוסיף מעט מלח למי שאוהב חמאה מלוחה. את החמאה שנוצרה מאחסנים בקופסא אטומה. יש לציין שלדעתי
ירון26.10.19
23
אבל איך. חמאה זה מתוק
רומית26.10.19
22
האם ניתן להשיג היום שמנת מתוקה נטו? בכולן יש ממתיקים ומייצבים.
אור-לי26.10.19
21
נסו, עשו ותצליחו... צריך להקציף שמנת מתוקה במשך המון זמן (כ 10 דקות) כמובן שבתחילה נוצרת קצפת רגילה אבל כשממשיכים להקציף הקצפת נשברת, הופכת לגרגירים ולקראת הסוף כל השומן נדבק למקציף וכל הנוזלים נפרדים מהשומן. מסננים את הנוזלים ועושים "קובבה" מכל השומן וכך נוצרת חמאה... אח"כ אפשר להוסיף מלח...
ללא שם25.10.19
20
אני עושה כבר מיזמן. צריך לסחוט אותה מעט אחרי הקצפה
אני26.10.19
19
אם מקציפים זמן רב מדי, הקצפת הופכת לחמאה
ערן26.10.19
18
החלופה הזו גרועה מאוד..
מרים 26.10.19
17
בושה וחרפה לתנובה שסיפור החוסר בחמאה חוזר על עצמו כל שנה. בן אם זה מכוון....תמיד המלאי חוזר ולצידו המחיר גם עולה !!! ובין אם העדפתה של תנובה לספק חמאה בכמויות עצומות לחו"ל עד כדי שהיא מחסירה לנו עקב אי יכולת לעמוד בהתחיבויותיה בחו"ל. חודש ימים יוצאת לצייד חמאה ומבקשת ממכריי לקנות לי ברגע שיראו חמאה
יפה27.10.19
16
לא בריא בכלל!!!! ולא מעניק תחליף בשום היבט לחמאה לא בערך התזונתי ולא בטעם!
ציפי26.10.19
15
מה זה עד שהשומן נפרד מהנוזלים? איך זה אמור להיראות? וכמה זמן בערך צריך להקציך? המידע כאו כללי מידי. אשמח לעוד פירוט
חן24.10.19
14
עדיף לקנות חמאה מיובאת. זה יותר זול. השמנת הכי זולה היא גם הכי שמנה- 38% ועולה קרוב לשבע שקל, בהנחה שכל השומן באמת יידבק ושיש 38 גרם ל100 מ"ל זה יהיה פחות מ- 100 גרם חמאה (2.5*38) שחלק ממנה יידבק למקצפים וליידייםכפפות.. השמנות באחוזים נמוכים יותר גם יקרות יותר וגם יפיקו כשליש מכמות החמאה (כי יש בה
ללא שם27.10.19
אולי לא ביקרת במכולות בחדשיים האחרונים אבל אין להשיג חמאה!!!!
רננה27.10.19
13
עכשיו יהיה מחסור בשמנת מתוקה לה גילתם?
דפנה25.10.19
12
כדי שלא תצא חמאה מתוקה עדיף להשתמש בשמנת של תנובה שנקראת "שמנת להקצפה 38% שומן". היא ללא סוכר בעלת טעם חמאתי ניטראלי. הקופסא בצבע שחור אפור ולבן קצת.
שניר25.10.19
11
מה זה בעצם הנוזל שנשאר? יש מה לעשות איתו?
ללא שם27.10.19
10
מדהים
ללא שם25.10.19
9
תוסיפו תיבול אהוב
צבי24.10.19
8
זו החמאה הכי יקרה שיש. גם המחיר של השמנת הוא לא זול בכלל, וגם כמה חמאה כבר נשאר לך? תעשו חשבון. תראו שזה ממש לא משתלם. אגב את הנוזלים המופרדים כדאי לשמור. זה חלב לגמרי. אפשר לשתות את זה בקפה. חוץ מזה, החמאה לא נשארת להרבה זמן כמו חמאה רגילה. חמאה ביתית מתקלקלת מהר
אביחי26.10.19
7
יוצא יותר יקר מחמאה של תנובה
יגאל26.10.19
6
אין מחסור, תקנו מיובא מהסופר. פרסום מגמתי. במקום לקנות חמאה בזול, חברות החלב דוחפות אתכם לרכוש שמנת מתוקה במחיר יקר יותר ורווחי יותר להן. הן המרוויחות הגדולות.
שי25.10.19
5
יש רק בעיה אחת. יוצאת חמאה מתוקה. השתמשו בשמנת של טרה או שופרסל שהן פחות מתוקות. בידקו קודם את אחוז הפחממות וקחו את הנמוך יותר והוסיפו מעט מלח.
א26.10.19
4
השמנת המתוקה היא ריכוז שומני חלב (והוא מה שנקרא: שמנת מתוקה) אשר צף על פני החלב ואוספים אותו. ממנו מפיקים את החמאה. ההקצפה - פעם החביצה (חביצה היא טילטול השומן כדי להפריד ממנו נוזלים) עושה את פעולת ההפרדה. בקיצור כן. כך - ורק כך - מייצרים חמאה, בבית או בתנובה.
כך וולא אחרת מייצרים חמאה מיום בריאת הפר25.10.19
3
מה הכוונה עד שהשומן נפרד מהנוזלים? כמה זמן זה בערך? ואיך אמור להיראות?
ללא שם24.10.19
2
לדעתי יותר זול לקנות חמאה מיבוא אפשר למצוא חמאה ללא מלח במחירים שפויים
שלמה26.10.19
יש חמאה מחלב ישראל ביבוא?
רננה27.10.19
1
משמנת מתוקה יוצא קצפת כנראה היתכוונו לחמוצה
רות25.10.19
רטבים וממרחים

רוטב ירוק קטיפתי לסלט ובעצם לכל דבר

כיכר אוכל | 12.12.22

מה אוכלים היום?

מרק שהוא גם רוטב מושלם לפסטות שמנמנות

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 23.11.22

מושלם

מטבל ירקות וגבינה או הממרח הבא לכריך שלכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.10.22

תוצרת בית

עגבניות מיובשות שהולכות כמעט עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.04.22

פורים כבר כאן

למשלוח מנות אישי: ריבת תותים מיוחדת

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

מנגבים בבית

אוהבים חומוס? כך תכינו בבית ממרח טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.02.22

בריא יותר

כך תכינו בבית ממרח נוטלה מהדרין - פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.02.22

תוצרת בית

כן, זה אפשרי: מיונז טבעוני טעים ללא ביצים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.12.21

מיוחד

ריבת קישואים שהיא כל מה שטוב בחורף

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.11.21
ש

עולם ההטבות

סמסונג חדש שיגרום לך לחייך וגם יחסוך לך כסף

כיכר בשיתוף מרכניל | מקודם

תוצרת בית

כך תכינו בעצמכם ממרח נוטלה כשר למהדרין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

תוצרת בית

בריאה יותר, טעימה לא פחות: גבינה פרווה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.10.21

סלט לשבת

תראו כמה שזה יפה: חומוס סלק ורוד מהפנט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.10.21

תוצרת בית

שמנת חמוצה פרווה זה אפשרי ואפילו טעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 27.10.21
ש

קרקע למכירה ליד ירושלים?

זכות לדירה ירושלמית ב-140 אל"ש - ממש בהישג ידך

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

תוצרת בית

סחוג ירוק חריף שכל אחד צריך תמיד במקרר

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 25.10.21

תוצרת בית

צ'אטני סלק: תוספת מושלמת כמעט לכל דבר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.10.21

תוצרת בית

לכריך מתוחכם יותר: ממרח גרעיני חמנייה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.10.21

תוצרת בית

ממרח תמרים חלק וקרמי מ-2 רכיבים בלבד

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

כללית לטובת לקוחותיה

זקוקים לשירות רפואי? רובוט חיפוש חכם יסייע לכם

כיכר בשיתוף כללית | מקודם

תוצרת בית

ממרח גרעיני דלעת טבעי, בריא וטעים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 04.10.21

רכיב סודי שמנצח כל מנה

רוטב עשבי תיבול פיקנטי וסמיך שהולך עם הכל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.08.21

מה אוכלים היום?

פסטה ברוטב בשר שכל אחד צריך לדעת להכין

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.08.21