כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לפילה מושט ותפו"א בסיר אחד - של אושרית אברג'יל

אין כמו הדגים של שבת, עם החלה החמה והסלטים המרעננים. זהו הרגע שאליו אנו משתוקקים ולו אנו מצפים במשך כל ימות השבוע. יש לו קסם מיוחד במינו. המתכון הבא פשוט להכנה ובתוספת של תפוחי האדמה הוא כמעט מייתר את הצורך במנה עיקרית (מתכונים, אוכל)

4
כיכר אוכל | כיכר השבת | י"ט באלול | 19.09.19
פילה מושט ותפוחי אדמה
פילה מושט ותפוחי אדמה (צילום: מתוך האינסטגרם oshritabergil@)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 יחידות פילה מושט (או 2 דגים שלמים, חצויים)
  • 1 עגבניה קלופה, חתוכה לקוביות
  • 4 שיני שום, חתוכות לקוביות
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לפרוסות
  • 6-8 פלפל מתוק יבש (חותכים את הראש ושוטפים את הפנים במים - להוצאת הגרעינים)
  • צרור כוסברה קצוצה
  • 1 כף גדושה פלפל אדום גרוס
  • 1 כפית פפריקה מרוקאית
  • 1/2 כפית שטוחה כורכום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • מלח
  • 1/2 כוס שמן

אופן ההכנה:

1. שופכים את השמן לסיר רחב ומטגנים את העגבניות, עד לצמצום הנוזלים.

2. מוסיפים את תפוחי האדמה והשום וממשיכים לטגן עוד 3-4 דקות.

3. מוסיפים את הכוסברה והתבלינים.

4. מוסיפים את הפלפלים היבשים ומעליהם את הדגים.

5. ממלאים את הסיר במים, עד לגובה הדג. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה במשך 10 דקות.

6. מנמיכים ומבשלים כשהסיר מכוסה במשך 20 דקות נוספות.

7. פותחים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזלים מצטמצמים.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אנחנו עושים מתכון די דומה, דגים ותפוחי אדמה עם ירקות וחריף מעט. מבחינתי כל יום שישי סיר סוטז' כזה . תענוג.
דוד ש19.09.19
2
אני לא שפית אני אמא שמבשלת שנים למשפחה ולמדתי מאמא שלי עליה השלום שקודם פותחים את התבלינים עם שמן שום ופלפלים חריפים...מוסיפים חומוס או תפוח אדמה חצי צרור כוסברה ולתת להתבשל כשהתוספות כמעט מוכנים מוסיפים את הדג שאר הכוסרבה לרבע שיה לא יותר..מכבים את הגז ועדין ממשיך להתבשל....דג לא צריך המון זמן לביש
אביטל19.09.19
אכן דגים מבשלים 10-15 דקות ומעט יותר דג שלם כמובן תלוי גם בגודלו, דגים שבושלו יותר מדי זמן מאבדים את העסיסיות. והפליטים הדקים גם מתפוררים או נשברים במעבר לצלחת.
סימה20.09.19
1
מה הכוונה פלפל מתוק יבש?
ריקי24.09.19
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הבריאות שלכם קודמת

סל הריון מקיף - ההטבה שתלווה אתכן בחוויית ההריון

כיכר בשיתוף מכבי | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

שדה הקרב הדיגיטלי

פרויקט מיוחד! זהו דור העתיד של לוחמי הסייבר החרדיים

כיכר בשיתוף סייבלו | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

יותר קל ממה שאתם חושבים

איפה עוד תקבלו 52 שקל לשעה?

כיכר בשיתוף מטרופולין | מקודם

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20