כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לסלמון אפוי ברוטב פלפלים קלויים אקסטרה קרמי

אין כמו נתחי סלמון אפוי לארוחה מזינה וטעימה - וכאן הם מגיעים בתוספת רוטב מופלא של פלפלים קלויים. מסוג המנות שכיף להפציץ איתן בסעודות שבת או חג ובאירוח, כשבפועל לא התאמצתם בכלל (מתכונים לשבת, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ט"ו בשבט | 28.01.21
סלמון אפוי ברוטב פלפלים קלויים
סלמון אפוי ברוטב פלפלים קלויים (צילום: khloe arledge on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לרוטב:

  • 2 גמבות בינוניות, קלויות בתנור, מקולפות, ללא הזרעים, חתוכות לרצועות
  • 1/4 כוס שקדים / קשיו (או תערובת של שניהם), קלויים קלות במחבת יבשה
  • 1 עגבנייה בינונית (רצוי מזן תמר), קצוצה
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • 1 שן שום
  • קורט פפריקה
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/3 כוס חלב סויה / חלב שקדים, לא ממותק או שמנת פרווה לבישול
  • מלח ופלפל שחור

לדגים:

  • 3 נתחי פילה סלמון, ללא עור
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 לימון, חתוך לפרוסות
  • 1 כף עלי אורגנו טרי
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון או עם מוט בלנדר, טוחנים את רצועות הגמבות הקלויות עם שאר רכיבי הרוטב, מלבד חלב הסויה / השקדים / תחליף השמנת, עד לקבלת תערובת נוזלית.

2. יוצקים את התערובת לסיר קטן, מוסיפים את תחליפי החלב / השמנת ומבשלים במשך 2-4 דקות על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל רוטב סמיך. מסירים מהאש.

3. במחבת (רצוי להשתמש בכזו שמתאימה גם לאפייה), מחממים את השמן לדגים על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את נתחי הדג וצורבים אותם במשך 2 דקות מכל צד.

4. יוצקים את הרוטב למחבת, מבשלים במשך 2 דקות ואז מעבירים את המחבת לתנור שחומם ל-200 מעלות (אם המחבת שלכם אינה מתאימה לאפייה, העבירו את הדגים והרוטב לתבנית עם שוליים גבוהים). אופים במשך 10 דקות ומיד כשמוציאים מהתנור, מפזרים מעל את פרוסות הלימון ועלי האורגנו, ומתבלים במלח ופלפל שחור, לפי הטעם.

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
כל הפרסומים מסתירים את המתכון!!!
ללא שם16.02.21
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21
ש

ללא הלוואות או גמ"חים!

האפליקציה שתשאיר אתכם בסוף כל חודש עם יתרה בעו"ש

כיכר בשיתוף רייז אפ | מקודם

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21
ש

רבנים, דיינים וטוענים רבניים:

אלו האנשים שמרוויחים משכורת הייטק ממשרה תורנית

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

10,000 דונם

פארק הירקון בפ"ת? הכירו את מתחם הנדל"ן הכי מדובר בענף

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20