כיכר השבת

מבשלים לשבת עם וול דאן

מתכון לקציצות דגים מרוקאיות ברוטב אדום חריף של וול דאן

הקציצות הטעימות יושבות ברוטב 10 דקות בלבד, מה ששומר עליהן אווריריות, רכות וסופר עסיסיות • אוראל בראל עם מדריך וידאו מפורט להכנת קציצות ברוטב אדום חריף עם הדגים המשובחים של וול דאן (מתכונים, לשבת)

10
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | ב' באדר א' | 03.02.22
קציצות דגים מרוקאיות ברוטב אדום חריף
קציצות דגים מרוקאיות ברוטב אדום חריף (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג דגים טחונים מרשת הקצביות 'וול דאן' (מומלץ: 300 גרם טונה, 700 גרם בקלה / נסיכה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2-3 כפות שמן
  • 2 פרוסות לחם, רטובות מעט
  • 1/2 חבילת כוסברה
  • 3-4 שיני שום שלמות, מקולפות
לרוטב:
  • 2-3 כפות שמן
  • 1 פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות
  • 7-8 שיני שום שלמות, מקולפות
  • 4-5 פלפלים חריפים מיובשים (לפי הטעם)
  • 1 כף פפריקה מרוקאית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 100 גרם רסק עגבניות איכותי מהול ב-2-3 כוסות מים
  • 1/2 צרור כוסברה, קצוצה

אופן ההכנה:

אנחנו נוהגים לחשוב שקציצות הן ערימה של רכיבים שפשוט מערבבים יחד, מגלגלים לכדורים ומטגנים, מבשלים או אופים, אך האמת היא שממש כמו בצק, גם הרכיבים של הקציצות צריכים להיות איכותיים ומחושבים.

כדי לקבל קציצות יציבות אך לא דחוסות, רכות ואווריריות אך לא מתפרקות בבישול, נשתמש בתערובת דגים טחונים של וול דאן בחלוקה הבאה: 300 גרם דג טונה טחון - שישמור על הקציצות יציבות ו-700 גרם דג בקלה או נסיכה טחון.

את המתכון המעולה הזה קיבלתי מחמותי היקרה איילה. אלה קציצות הדגים המפורסמות שלה - והן טעימות כל כך שאתם עומדים להכין אותן שוב ושוב. באחריות!

רשת 'וול דאן' מתמחה בבשרים ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. הנתחים נבחרים בקפידה ולא עוברים תהליך הקפאה, אפילו לא חלקי, מה שמתבטא כמובן בטעם הנפלא שלהם: חוויית גורמה בארוחה ביתית.

בנוסף, תוכלו למצוא בוול דאן סדרת תבליני בוטיק ואפילו שמן זית שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר ומעניקים להם עסיסיות וארומטיות ייחודית.

לרשת וול דאן יש סניפים בכל רחבי הארץ, מצפת ועד רעננה, בית שמש, בני ברק וכמובן ירושלים. בתחתית הכתבה תמצאו את הרשימה המלאה וקישור להזמנות דרך אתר הבית של וול דאן.

צפו באופן ההכנה:

(צילום: אוראל בראל, וול דאן)

1. במעבד מזון, טוחנים את הלחם עם השמן, הכוסברה והשום עד לקבלת תערובת דקה במיוחד, מה שיבטיח קציצות במרקם יציב אך אוורירי ורך.

2. בקערה גדולה, מניחים את הדגים הטחונים, מתבלים במלח, כמון ופלפל שחור, יוצקים מעל את תערובת הכוסברה ולשים ביד עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מכינים בהישג יד צלוחית קטנה עם מים ובידיים מעט רטובות, לוקחים כמות שווה מהעיסה, דוחסים אותה מעט ואז מגלגלים אותה לכדור יפה. חוזרים על הפעולה ומסדרים בצלחת את כל הכדורים המוכנים.

הכנת הרוטב:
4. בסיר גדול ורחב, מחממים את השמן על אש בינונית, מוסיפים את רצועות הפלפל האדום, שיני השום והפלפלים המיובשים ומטגנים עד שהשום והפלפל האדום מתחילים להזהיב.

5. מתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל שחור, מערבבים ומטגנים במשך 2 דקות. יוצקים על הכל את רסק העגבניות והמים ומערבבים.

6. כשהרוטב מבעבע, מסדרים בתוכו את הקציצות, מפזרים עליהן את הכוסברה הקצוצה, מכסים את הסיר, מבשלים במשך 10 דקות על אש נמוכה ומכבים את האש. הקציצות צריכות להיות מבושלות והרוטב סמיך וטעים.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

מחכים לכם באתר הבית של וול דאן – שם תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל מוצרי וול דאן בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן

להשיג בכל סניפי קצביות רשת וול-דאן בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף), 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים), 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה), 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94, 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4, 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר), 04-655-1155.

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344

בני ברק: 054-9950979

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!

(צילום: אוראל בראל)
תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
6
נראה טוב!! אין על אוכל מרוקאי!🌶🥵
אבי03.02.22
כן לגמרי ,תודה רבה
אוראל בראל06.02.22
5
המתכון הזה מתאים גם עם סלמון?
ללא שם03.02.22
אפשר עם כל דג שאוהבים
אוראל בראל14.02.22
4
וואוו איך שאתה מבשל.. אלוף באיזה מעבד מזון השתמשת? שטחנת את החלה
ללא שם05.02.22
תודה רבה
אוראל בראל14.02.22

הצגת כל התגובות

3
מתכון מושלםםם יצא ממש טעים
ללא שם15.05.22
2
לא מתבלים בפפריקה את בשר הדג?
ללא שם15.02.22
1
וואו זה נראה ממש טעים וכליל....
שירת03.02.22
תודה רבה
אוראל בראל06.02.22
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה
ש

סינייה: מנת פתיחה מופלאה לשולחן פורים

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21
ש

מחלה אוטואימונית

ראש הישיבה מתחנן: "את אחי אני מבקש; צריך לשקם את בית המשפחה שחלתה"

כיכר בשיתוף ועד הרבנים | מקודם

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

תורה וגדולה

גם להישאר בעולם התורה וגם להתפרנס בכבוד

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20