כיכר השבת

מיוחד לפורים

מתכון לסינייה: שכבות של בשר, עגבניות, חציל וטחינה

מתכון דו-שלבי להכנת מנה נהדרת שתתחסל במהירות: קציצות קבב צלויות קלות שעורמים עליהן קונפי עגבניות שרי, חציל וטחינה ומשגרים לתנור לחצי שעה, עד שהחלק העליון מקבל גוון שזוף יפה (מתכונים לפורים, אוכל)

אוראל בראל בשיתוף בוצ'רי | עריכה: חיה כהן | מקודם | ז' באדר | 28.02.23
סינייה - קציצות קבב עם קונפי עגבניות, חציל וטחינה
סינייה - קציצות קבב עם קונפי עגבניות, חציל וטחינה (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר טחון טרי מרשת קצביות 'בוצ'רי'
  • 35-40 עגבניות שרי
  • 1 חציל
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קלופות
  • צרור כוסברה, קצוץ דק
  • 1/2 לימון, סחוט היטב
  • 1/2 כוס טחינה גולמית
  • 1/2 כוס + 3 כפות שמן זית
  • 4 כפות סודה
  • 1/3 כוס מים קרים
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • קורט סוכר
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'בוצ'רי' היא בשורה גדולה לציבור המהדרין מן המהדרין, שיוכל לרכוש בשר איכותי טרי וקפוא בכשרות מהודרת ביותר ובמחירים מעולים.

פתיחת הרשת היא חלק ממגמה רחבה יותר של בד"ץ 'בני ציון' לספק את הביקוש שיש ציבור בני התורה המקפידים על קלה כבחמורה, בשר איכותי בלי לוותר על קוצו של יוד בחומרות ובהידורים הנוהגים בבד"ץ 'בני ציון'. בקרוב צפויה הרשת להתרחב לסניפים נוספים בירושלים וברחבי הארץ.

כתובת הסניפים הראשונים של רשת 'בוצ'רי' בירושלים:
שדרות משה דיין 39 (פסגת זאב)
טלפון להזמנות: 02-536-535

חי טייב 15 (הר נוף)
טלפון להזמנות: 02-651-1841

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

מתחילים בהכנת קונפי עגבניות שרי:
1. מניחים את העגבניות ושיני השום בתבנית, בשכבה אחת. יוצקים מעל 1/2 כוס שמן זית, מתבלים בקורט סוכר, קורט מלח וקורט פלפל שחור וצולים בתנור שחומם מראש ל-160-170 מעלות במשך שעה.

2. מוציאים מהתנור, מצננים קלות וטוחנים לקרם במעבד מזון.

עוברים להכנת קציצות הקבב:
3. בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, הכוסברה הקצוצה, הסודה ו-2 כפות שמן זית. מתבלים בבהרט, כפית שטוחה של מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור ומערבבים ביד לקבלת עיסה אחידה.

4. בידיים רטובות במים, מגלגלים מהעיסה קציצות בגודל שווה.

5. מחממים היטב מגש / פלטת צלייה או פלנצ'ה וצולים את הקציצות במשך דקות ספורות, רק לצריבה מבחוץ - שהקציצה לא תהיה מבושלת מבפנים.

הכנת החציל:
6. שורפים את החציל בשלמותו על גז ואז מקלפים ומעבירים את "בשר" החציל לצלחת. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, מוסיפים זילוף שמן זית ומערבבים.

הכנת הטחינה:
7. בקערה בינונית, מניחים את הטחינה הגולמית ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ותוך כדי ערבוב, מוסיפים 1/3 כוס מים קרים - עד לקבלת טחינה סמיכה.

הרכבת הסינייה:
8. במחבת שמתאימה לאפייה או בתבנית עגולה, מניחים את קציצות הקבב. יוצקים מעל את קונפי העגבניות הטחון ואז את החציל ולבסוף את הטחינה.

9. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות, עד שהשכבה העליונה מזהיבה. מפזרים מעל צנוברים קלויים בשמן זית ועלי כוסברה ומגישים מיד.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
מנות פתיחה
ש

מוסקה: גלילות חציל אלגנטיות במילוי בשר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

הכי טעים ועסיסי שיש: דג "קבור" במלח גס

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

סלסלות קדאיף אישיות עם בשר וקרם חציל

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

דג בפפיוט: טכניקת בישול פשוט מעולה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

קליל וטעים

מתכון ממכר של וול דאן: דג לשבת שתכינו שוב ושוב

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

תנופת פיתוח אדירה

הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם
ש

מבשלים לשבת עם וול דאן

תכינו את החלה: קציצות דג עסיסיות לשבת

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

מבשלים לשבת עם וול דאן

דג מרוקאי לשבת: סלמון ברוטב חריף ועסיסי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 20.01.22

לכבוד שבת

ארוחה זוגית או מנת פתיחה נהדרת לשבת

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 16.12.21

מבשלים לסוכות

מנת פתיחה מיוחדת לחג: טונה בציפוי פריך

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.09.21
ש

 לא רק מפגע אסתטי

לא תרופות סבתא ולא ניתוח: הטיפול החדשני לפטרת הציפורניים

כיכר בשיתוף סאן קליניק | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: דניס שלם אפוי ברוטב לימוני

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 15.07.21

לכבוד שבת

"חלת סלמון" יפה שמתאימה גם לסעודה שלישית

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.07.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי בחרדל ודבש עם חומץ בלסמי

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 24.06.21

לכבוד שבת

לכבוד שבת: קציצות דגים ברוטב עגבניות פיקנטי

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 17.06.21
ש

השקעה בטוחה ויציבה

נדל"ן מניב בשליש מחיר? הכירו את ההשקעה החכמה בפתח תקווה

כיכר בשיתוף Lighter life | מקודם

לכבוד שבת

סלמון על כרוב מאודה ברוטב הדרים מעולה

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.03.21

לכבוד שבת

חילופי תפקידים: פלפלים חריפים ממולאים בדגים

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 04.02.21

לכבוד שבת

סלמון אפוי ברוטב קרמי של פלפלים קלויים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 28.01.21

לכבוד שבת

דג ממולא ורוטב פלפלים חריף של מלי יהודיוף

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 28.01.21
ש

בצל הכלכלה המעורערת

מקצוע תורני מפרנס: כך תהפוך לדיין מומחה

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

לכבוד שבת

לכבוד שבת: לברק עם תפוחי אדמה ועשבי תיבול

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 19.11.20

סוכות תשפ"א 2020

מאפה בצק עלים אישי עם סלמון וחרדל

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 08.10.20