כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט דלורית וגבינת עיזים שהוא ארוחה שלמה

סלט נהדר וטעים שמאחד דלורית נימוחה, גבינת עיזים צלויה, קוביות אגסים מתקתקים, עלים ירוקים רעננים, חופן אנדיב, גרגירי רימון ואגוזים - והכל עטוף ברוטב בלסמי נפלא שסוגר לכם פינה לארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

1
כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ד' בחשוון | 10.10.21
סלט דלורית שהוא ארוחה שלמה
סלט דלורית שהוא ארוחה שלמה (צילום: Klara Avsenik on Unsplash)
זמן הכנה55 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 דלורית בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
  • 200 גרם כרוב ניצנים, חתוך לרבעים (אופציונלי)
  • 250 גרם גבינת עיזים, חתוכה לקוביות
  • 100 גרם אנדיב אדום, פרוס דק
  • גרגירים מ-1/2 רימון
  • 2 חופנים גדולים של עלי בייבי
  • 1 אגס, חתוך לקוביות קטנות
  • חופן אגוזי מלך, קצוצים וקלויים קלות במחבת יבשה
  • תימין מיובש
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי

אופן ההכנה:

1. מפזרים את קוביות הדלורית בתבנית, מזלפים מעל שמן, מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 20-25 דקות או עד שהדלורית רכה.

2. במקביל, מחממים כף שמן במחבת ומטגנים את רבעי כרוב הניצנים במשך כ-8-10 דקות. מוסיפים למחבת את האנדיב הפרוס, וכף חומץ בלסמי, מקפיצים ביחד, מתבלים במעט מלח ומסירים מהאש.

3. מפזרים את קוביות גבינת העיזים בתבנית, מעבירים את התנור למצב גריל, ממקמים את התבנית במדף הגבוה ביותר וצולים עד להשחמה יפה.

4. בקערה גדולה, מניחים עלי בייבי, ועליהם בטטות, גבינת עיזים, אגסים, אנדיב, כרוב ניצנים, אגוזי מלך וגרגירי רימון. מזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי, מתבלים במלח, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
1
נשמע טוב אבל הרכיבים לא מוכרים שמות מוזרים קצת
אוהבת בטטות10.10.21
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

התוספת שתופסת

סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

כיכר אוכל | 04.09.22

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22
ש

פיתוח ישראלי חדשני

כל אחד יכול להרוויח אלפי שקלים בלי לעשות כלום?

כיכר בשיתוף רייזאפ | מקודם

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22
ש

כלי קודש

משרה מכובדת: הדרך למיצוי היכולת הלימודית

כיכר בשיתוף מלמ | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21
ש

לשמוע ללמוד ו.. להצליח:

 משכפלים הצלחות; ככה גם אתה תהיה טוען רבני >>

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21