תוצרת בית

מתכון לסלט עגבניות ומוצרלה כפרי כמו במסעדות

למרות שאתם יכולים לקנות עגבניות במכולת כל השנה, הן תמיד מחווירות לעומת העסיסיות והבשלות שלהן בקיץ, כשנקנות בשוק. אבל מסתבר שטפטוף של שמן וסיבוב קצר בתנור יכולים להוציא מתיקות וטעם אינסופיים גם מהירקות הכי תפלים והסלט הזה כאן כדי להוכיח זאת. טיפ קטן: אנו תמיד שומרים עגבניות על אדן החלון, רצוי בשמש או במקום אחר חמים במטבח, כי כך הן ממשיכות להבשיל (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת |
כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ג'בטה, קרועה לחתיכות בגודל נגיסה
  • 6 עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • 4 כפות שמן זית + לזילוף
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 200 גרם עגבניות שרי צהובות, חצויות
  • 1 כפית סוכר
  • 1-2 כפיות חומץ
  • 1/2 שן שום, כתושה
  • 2 כדורי מוצרלה, מסוננים ומיובשים
  • חופן גדול של עלי בזיליקום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. מניחים את פיסות הג'בטה וחצאי העגבניות האדומות על תבנית המרופדת בנייר אפייה. מזלפים מעל כ-2 כפות משמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. אופים, תוך ערבוב עדין של הג'בטה באמצע, 18-20 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים 10 דקות.

3. בינתיים, מכניסים לקערה את עגבניות השרי הצהובות. מפזרים מעל הרבה מלח ואת הסוכר ומניחים בצד במקום חמים, לכמה דקות.

4. מוציאים את העגבניות מהקערה ומוסיפים למגש החצאים הצלויים, כדי שיקבלו חלק מהחום. מוסיפים את החומץ לכל המיצים שבקערה, יחד עם השום, מלח, פלפל ו-2 כפות שמן הזית הנותרות. מערבבים לאיחוד ואז יוצקים על העגבניות והג'בטה.

5. קורעים את המוצרלה לחתיכות ומוסיפים לתבנית; מפזרים את הבזיליקום. מגישים את הסלט בתבנית או מעבירים למגש, עם מעט שמן נוסף מעל.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר