בריא יותר

מתכון לסלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

כרוב סגול הוא מוצר שמשפחתי אוהבת במיוחד - ובכל צורה. הפעם נתבקשתי ליצור ממנו מנה בסגנון המזרח הרחוק וכך עשיתי: עם ירקות פרוסים דק, שומשום קלוי ורוטב חמצמץ טעים טעים. הכינו מראש כמות נאה של סלט ותבלו אותו לקראת ההגשה (מתכונים, אוכל)

חיה דר | כיכר השבת |
(צילום: מתוך הבלוג של חיה)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לסלט:

  • 1 כרוב סגול בינוני
  • 4 גזרים
  • 2 גבעולי סלרי
  • 1 פלפל צהוב / כתום
  • מעט כוסברה
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 1/4 כוס שומשום מלא, קלוי

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1-2 כפות שמן שומשום
  • 1 כף מירין / חומץ תפוחים
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1/2 לימון סחוט

אופן ההכנה:

1. חותכים את הכרוב, הסלרי והפלפל לרצועות דקיקות, באופן ידני או במעבד מזון. מגרדים את הגזר במגרדת בעובי בינוני. קוצצים גס את הכוסברה. פורסים את הבצל הירוק לטבעות. מעבירים הכל לקערה, חוץ מאת הכוסברה.

2. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב, למעט מיץ הלימון - ויוצקים מעל הסלט. מפזרים מעל את הכוסברה והשומשום ומערבבים קלות. מזלפים מיץ לימון, מערבבים שוב ומגישים.

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר