כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מתכון לסלט שהוא ארוחה שלמה עם בטטות וקינואה

בטטות נימוחות, קינואה, פטריות מוקפצות, גרגירי חומוס, אבוקדו ושלל ירקות שמאחדים את הכל למנה מושלמת לחום שמשתולל שם בחוץ - סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | כיכר השבת | ב' בניסן | 03.04.22
סלט בטטות וקינואה עם גרגירי חומוס ופטריות
סלט בטטות וקינואה עם גרגירי חומוס ופטריות (צילום: HealthyLauraCom on Shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 בטטה בינונית, מקולפת וחתוכה לקוביות
  • 100 גרם קינואה, מבושלת
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 4-5 צנוניות, פרוסות
  • 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים או מקופסת שימורים
  • 4 חופנים גדושים של עלי בייבי או חסה חתוכה
  • 1 אבוקדו
  • 1/2 לימון
  • שמן קוקוס או שמן זית
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור

לפיזור: שומשום שחור ולבן ו/או תערובת גרעיני חמניה ודלעת

    אופן ההכנה:

    1. מפזרים את קוביות הבטטה בתבנית, מזלפים מעל שמן קוקוס מומס או שמן זית, מתבלים במלח ו-1/2 כפית כורכום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות, עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומצננים.

    2. במחבת על אש בינונית, מחממים כף שמן זית או שמן קוקוס, מוסיפים את הפטריות והשום, מתבלים ב-1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה ומלח ומקפיצים עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב יפה. מסירים מהאש ומצננים.

    3. מועכים את האבוקדו, סוחטים מעל לימון בנדיבות, מתבלים במלח ומערבבים היטב.

    אופן ההגשה: מרפדים 2 קערות הגשה אישיות בעלי בייבי או חסה חתוכה ומחלקים ביניהן את הבטטות, הקינואה, הפטריות, גרגירי החומוס, הצנוניות והאבוקדו. מפזרים מעל שומשום ושאר תוספות אהובות ומגישים מיד.

    הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
    סלטים מהמטבח הכשר

    כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

    כיכר אוכל | 14.03.23

    התוספת שתופסת

    סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

    כיכר אוכל | 04.09.22

    באנו לשדרג

    פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

    כיכר אוכל | 30.08.22

    שבועות - התחלנו

    סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

    אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

    מה אוכלים היום?

    לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22
    ש

    לימודי דיינות

    כך אלפי בוגרי ישיבה הפכו לדיינים מוסמכים

    כיכר בשיתוף מ.ל.מ | מקודם

    ניצול שאריות

    מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

    בריא יותר

    ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

    חיה דר | 08.03.22

    בריא יותר

    ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

    כיכר אוכל | 07.03.22

    מה אוכלים היום?

    סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22
    ש

    קשר של תפילין

    תפילין ישנות בבוידעם? תן להם עוד צ׳אנס

    כיכר בשיתוף קשר של תפילין | מקודם

    מה אוכלים היום?

    סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

    מה אוכלים היום?

    אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

    מיוחד

    חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

    מארחים בחנוכה

    סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
    ש

    תנופת פיתוח אדירה

    הדרך הנכונה לדירה משלכם: עפולה הופכת ליעד נדל"ן אטרקטיבי למשפחות

    כיכר בשיתוף ויסל נדל"ן | מקודם

    לערבב ולאכול

    והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

    בריא יותר

    חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

    כיכר אוכל | 10.11.21

    ניצול שאריות

    נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

    שומעים את הקראנצ'?

    סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21
    ש

    זה הזמן להזמין

    החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

    כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם

    מה אוכלים היום?

    סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

    כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

    מה אוכלים היום?

    כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

    מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21