כיכר השבת

התוספת שתופסת

מתכון לסלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול

אוהבים סלט תפוחי אדמה אבל מתעבים מיונז? נסו את סלט התפודים בגריל הזה, במקום. שלבו תפוחי אדמה אדומים משובחים עם רוטב העשוי מחומץ, שמן זית, חרדל, עירית, שמיר ושום. קשטו בפטרוזיליה קצוצה להשלמת המנה ותהנו (מתכונים, אוכל)

כיכר אוכל | כיכר השבת | ח' באלול | 04.09.22
סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול
סלט תפוחי אדמה בגריל עם עשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 900 גרם תפוחי אדמה בייבי אדומים
  • 1/4 כוס שמן זית, מחולקת לשניים
  • גרידה ומיץ מלימון אחד
  • 1 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות חומץ
  • 1/4 כוס עירית, קצוצה
  • 1/4 כוס שמיר, קצוץ
  • 1/4 כוס פטרוזיליה, קצוצה

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עד שהם רכים, 8-10 דקות. בינתיים מניחים קערה גדולה של מי קרח ליד הכיריים. כשתפוחי האדמה מוכנים, מסננים ומעבירים מיד למי הקרח להתקררות לטמפרטורת החדר.

2. בינתיים, משמנים קלות מחבת פסים ומחממים על אש בינונית-גבוהה. מסננים את תפוחי האדמה ומייבשים. פורסים את תפוחי האדמה לשניים לאורכם ומניחים בקערה בינונית. מערבבים עם 2 כפות שמן הזית ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את תפוחי האדמה עם הצד החתוך כלפי מטה על הגריל ומבשלים עד שהם חרוכים, כ-5 דקות לכל צד. מעבירים לקערה גדולה להתקרר מעט.

3. בזמן שתפוחי האדמה מתקררים, מכינים את הרוטב. בקערה קטנה, טורפים יחד את גרידת ומיץ הלימון, הבצל הסגול, החרדל, החומץ ורבע כוס השמן הנותרת. מתבלים במלח ופלפל.

4. מזלפים את הרוטב על תפוחי האדמה ומערבבים בעדינות לציפוי. מוסיפים את העירית, השמיר והפטרוזיליה ומערבבים שוב עד שהכל מתאחד. מגישים בטמפרטורת החדר.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר

כמו במסעדות: סלט עגבניות ומוצרלה כפרי

כיכר אוכל | 14.03.23

באנו לשדרג

פיקנטי וקראנצ'י: סירות חסה במילוי סלט טונה משודרג

כיכר אוכל | 30.08.22

שבועות - התחלנו

סלט קיסר קלאסי עם קרוטונים ורוטב שום

אלימלך לוין | עריכה: חיה כהן | 30.05.22

מה אוכלים היום?

סלט מזין וטעים שהוא בעצם ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 03.04.22

מה אוכלים היום?

לא ברור מה יותר טעים: הסלט או הרוטב שלו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 31.03.22
ש

טכנולוגיה למהדרין

להתפנק בשבת וגם לקבל מתנה - מתאים לכם?

כיכר בשיתוף נעם2 | מקודם

ניצול שאריות

מה עושים עם חלה משבת? סלט פנצנלה!

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 13.03.22

בריא יותר

ברבע שעה: סלט כרוב סגול וגזר בנוסח אסייתי

חיה דר | 08.03.22

בריא יותר

ארוחה ב-35 דקות: תבשיל קינואה עם בטטה, קייל ופסטו

כיכר אוכל | 07.03.22

מה אוכלים היום?

סלט קיסר צמחוני עם רוטב טחינה משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 02.01.22
ש

ככה מתחילים את הקיץ

זה לא סתם מים חמים וקרים 24/7 - זה שדרוג מטורף לחיים

כיכר בשיתוף אפיקים | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט פתיתים קר ומרענן שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 29.12.21

מה אוכלים היום?

אתם רואים סלט, אנחנו רואים ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.12.21

מיוחד

חמצמץ ומרענן: סלט הדרים ברוטב ויניגרט

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 20.12.21

מארחים בחנוכה

סלט סלק עם אבוקדו וכדורי גבינה פריכים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

 באורח חרדי

ישיבת טל חרמון - הבחירה המושלמת לנוער חרדי המעוניין להשכלה מקצועית

כיכר בשיתוף שניר חרמון שיאון | מקודם

לערבב ולאכול

והרי התחזית: היום תאכלו סלט שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 14.11.21

בריא יותר

חורפי ומרענן: מתכון לסלט סלק ותפוז

כיכר אוכל | 10.11.21

ניצול שאריות

נשארה חלה? תכינו סלט פנצנלה מושלם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 17.10.21

שומעים את הקראנצ'?

סלט עשבי תיבול וצנוניות עם גבינת פטה ואגוזים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.10.21
ש

השנה יותר מתמיד

ערב זיכרון ייחודי לחללי צה"ל יתקיים בבית שמש

אסף מגידו | מקודם

מה אוכלים היום?

סלט סתווי וטעים שהוא ארוחה שלמה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 10.10.21

מה אוכלים היום?

כל מה שטוב, בלי לעבוד קשה: סלט סושי מפורק

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 04.10.21