כיכר השבת

מה נאכל היום?

מתכון לפיצה לבנה ומיוחדת עם פטריות, מנגולד ובצל

אני חובבת מושבעת של פיצות וככזאת, אני אוהבת לגוון. עם רוטב עגבניות או ללא ועם תוספות מעניינות, ניתן לעשות כל כך הרבה שינויים בפיצה שיפתחו בפניכם עולמות חדשים ומופלאים (מתכונים, אוכל)

12
שירי צור | כיכר השבת | י"א בתמוז | 14.07.19
פיצה לבנה עם פטריות, מנגולד ובצל
פיצה לבנה עם פטריות, מנגולד ובצל (צילום: באדיבות המצלמת)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 1/2 ק"ג קמח לבן
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות מים

לציפוי:

  • 1 בצל סגול גדול, קצוץ
  • 1 סלסלת פטריות טריות
  • חבילת עלי מנגולד (אפשר גם תרד)
  • 250 מ״ל שמנת לבישול או להקצפה
  • 1/2 כוס חלב
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מעט אגוז מוסקט טחון (לא חובה)
  • 100 גרם גבינה צהובה או מוצרלה (לא חובה)
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

הערה: המתכון מיועד להכנת 2 פיצות.

להכנת הבצק:

1. מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן והמים ומתחילים ללוש.

2. לאחר חצי דקה מוסיפים את המלח ולשים בערך 8 דקות. מקבלים בצק יחסית דביק, משמנים אותו ונותנים לו לנוח בקערה מכוסה כשעה.

להכנת הרוטב:

1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא נהיה שקוף. חותכים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים אותן למחבת עד שהן מקבלות צבע קצת שחום.

2. שוטפים את עלי המנגולד וחותכים אותם בצורה עבה, ללא הגבעול. מוסיפים אותם לסיר עם השמנת והחלב ונותנים להן להסמיך. מוסיפים את המלח, הפלפל השחור ואגוז המוסקט.

הרכבת הפיצה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק לשני חלקים ומשטחים אותם בעזרת הידיים (עם מעט שמן זית) או בעזרת מערוך.

2. לאחר שקיבלו צורה עגולה, לפי העובי הרצוי עליכם, נותנים להם לתפוח לעוד חצי שעה.

3. לאחר מכן, שמים מעליהם את הגבינה ועליה את הרוטב שהתקרר מעט. מזלפים שמן זית בדפנות, מכניסים לתנור למשך כחצי שעה - 40 דקות, עד לקבלת צבע יפה.

12 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו ובמידה ותימצא תקינה תפורסם באתר.
5
יואווווו נראה טעיםםםםם חייבת להכין לעצמי באהבה עכשיו ומיד
יעל14.07.19
4
תודה אני אנסה
שרה14.07.19
3
ממש ינסה
תמר15.07.19

הצגת כל התגובות

2
אם יש עוד דברים בסגנון נשמח שתעלו
רונית 15.07.19
1
עשיתי היום הפתעה בצהריים. פשוט מעדן!! חוסל...
שירה14.07.19
פיצות

מוגזמת, אבל מושלמת: פיצה מאק אנד צ'יז

כיכר אוכל | 11.01.23

מה נאכל היום?

צאו מהקופסה: פיצה חומוס עם תוספות מטריפות

כיכר אוכל | 04.01.23

בריא יותר

פיצה מרגריטה שאפשר לאכול גם בדיאטה

כיכר אוכל | 01.01.23

באנו לשדרג

פופקורן פיצה: מזל שהכרנו את החטיף הזה

כיכר אוכל | 26.12.22

תוצרת בית

באחריות: מתכון לבצק הפיצה הכי טוב שהכרתם

כיכר אוכל | 13.12.22
ש

זה הזמן להזמין

החג הזה, תתרגשו ותתחדשו עם נעם 2! טכנולוגית חם וקר

כיכר בשיתוף נועם2 | מקודם
ש

בקונספט PIZZA THEATER

דומינו'ס מהדרין, גם בערב פסח

כיכר בשיתוף דומינוס | מקודם

מה נאכל היום?

פיצה עם ביצה שתמיד רציתם לטעום ולא יצא

כיכר אוכל | 09.02.22

מה אוכלים היום?

פיצה בצק עלים מהירה עם רוטב שמנת פטריות

אוראל בראל | עריכה: חיה כהן | 17.01.22

מתכונים לחנוכה

השידוך המושלם: כך תכינו סופגניות פיצה

תומר אומנסקי | עריכה: חיה כהן | 30.11.21
ש

עם הצלחה לא מתווכחים

ככה ניצחתי את הפחד מהרבנות

כיכר בשיתוף מל"מ | מקודם

מיוחד

זה קינוח? זה מנה ראשונה? זה פיצה ביאנקה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.11.21

מה אוכלים היום?

פיצה עם מוצרלה נמסה וסלט מרענן מעל

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 26.10.21

תוצרת בית

מוכן לאפייה תוך פחות משעה: בצק פיצה מהיר

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 11.08.21

מה אוכלים היום?

פיצה נפוליטנית: קלאסיקה איטלקית מבצק משגע

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 18.07.21
ש

פריחתו של יישוב

הפיכתה של גבעת זאב - מפרבר לעיר מתפתחת

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם

מה אוכלים היום?

פיצות אישיות מבצק פריך - התוספות עליכם

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 12.07.21

מה אוכלים היום?

שבלולי פיצה מהירים וטעימים שגם הילדים יאהבו

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 06.06.21

מה נאכל היום?

תודו שעל זה טרם שמעתם: פיצה במחבת

כיכר אוכל | 13.04.21

המאפייה

תוך חצי שעה על שולחנכם: פיצה מבצק ללא שמרים

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 21.03.21
ש

הזדמנות שלא רואים בכל יום

"פוטנציאל רווח עצום" • הזדמנות להשקעה במרכז גוש דן

כיכר בשיתוף בריטניה-ישראל על הפארק | מקודם

מה אוכלים היום?

אושר כפול: פיצה עם שוליים ממולאים בגבינה

מלי יהודיוף | עריכה: חיה כהן | 01.02.21

מה אוכלים היום?

פיצה ללא התפחה ומטבל חלומי (פיצה אורי, מאחוריכם)

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 18.01.21

מה אוכלים היום?

לכבוד ראש חודש: סמבוסק פיצה מושלם

מורן פינטו | עריכה: חיה כהן | 13.01.21